ВСУ преминаха в контранастъпателни действия по Харковското и Изюмското направления.

...
ВСУ преминаха в контранастъпателни действия по Харковското и Изюмското направления.
Коментари Харесай

Украинските въоръжени сили преминаха в контранастъпление в района на Харков и Изюм

ВСУ минаха в контранастъпателни дейности по Харковското и Изюмското посоки. Това заяви главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в диалог с началника на Обединения комитет на шеф щабовете на Съединени американски щати ген. Марк Мили.

" Традиционно осведомявам моя американски сътрудник за оперативната конюнктура. В частност, за преместването на главните старания на съперника към Луганското направление, където в региона на попасна, Кременна, и Торски не престават да се водят яростни боеве, а по този начин също и прекосяването на силите за защита ан Украйна в контранастъпателните дейности по Харковското и Изюмското посоки ", акцентира Залужни.

Главнокомандващият на ВСУ още веднъж подчертава на възобновяването от съветските агресори на нападенията с крилати ракети.

 Американска реактивна система за залпов огън HIMARS Американска реактивна система за залпов огън HIMARS Източник: Military.com
" Главна цел на тези дейности е разрушаването на логистичните линии за доставка на военно-техническа помощ на Украйна. Така да вземем за пример, в течение на едно денонощие на 3 май съперникът изстреля 14 крилати ракети от стратегически бомбардировачи Ту-160 над Каспийско море. Към среднощ на 5 май бяха засечени нови 8 обстрелвания с крилати ракети по нашата територия ", добави Залужни.

" Поради това въпросът с даването на Украйна на ракетни системи за залпов огън M142 HIMARS и М270 MLRS е изключително настоящ ", разяснява главнокомандващият на ВСУ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР