ВСУ отново пуснаха дронове към Москва. И трите БПЛА обаче

...
ВСУ отново пуснаха дронове към Москва. И трите БПЛА обаче
Коментари Харесай

Дроновете на ВСУ атакуват Подмосковието по две причини

ВСУ още веднъж пуснаха дронове към Москва. И трите БПЛА обаче бяха свалени в региона на Москва. Министерството на защитата назова случая несполучлива терористична офанзива и означи, че няма потърпевши вследствие на случая. Какви цели е преследвал врагът и какво още може да направи столичният район, с цел да противодейства на проектите на врага?

Министерството на защитата заяви за пресичането на опита на Украйна да извърши терористична офанзива против обекти в Московска област благодарение на три дрона. Това се споделя в формалния канал на ведомството в “Телеграм ”. Подчертава се, че всички дронове са били потиснати със средства за радиоелектронна битка. Дроновете са открити край село Лукино, както и в региона на дислокация на Таманската дивизия в Московска област.

В резултат на средствата радиоелектронната битка дроновете губят ръководство и се разрушават. Няма потърпевши и вреди на земята. Според прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков средствата за битка с БПЛА изцяло са изпълнили задачата си по време на вражеската офанзива. Той акцентира, че следствието на случая е поверено на способените органи.

Припомняме, че в края на май Украйна удари съветската столица с осем безпилотни летателни апарата, като всички бяха свалени. След това дроновете " удариха " горните етажи на жилищни здания на улиците “Профсоюзная ” и “Атласова ”. Както оповестиха службите за незабавна помощ, в първия случай фасадата и остъкляването на постройката са били унищожени, във втория случай „ фасадата и остъкляването на горните етажи са унищожени “.

Тогава експертната общественост означи, че офанзивата е подхваната на първо място за да се всее суматоха измежду столичани. Въпреки това, с помощта на сполучливата работа на противовъздушната защита и спешните служби, съперникът не съумя да реализира стремежи резултат, настояват специалистите.

Владимир Путин акцентира, че Противовъздушна отбрана на столицата работи приемливо. Преди това ВСУ също нападнаха Кремъл благодарение на дронове. Случилото се в Русия беше оценено " като плануван терористичен акт и нападение против президента, осъществено в навечерието на Деня на успеха и парада на 9 май, на който е планувано наличието и на задгранични посетители ". Вече писахме в детайли за техническите аспекти на офанзивата.

Настоящата офанзива, съгласно специалистите, въпреки всичко има психически темперамент и цели да преодолее неуспехите на украинската контраатака в осведомителното пространство. Врагът обаче реши да отиде по-далеч и да изпита отбраната на съветската столица за евентуален удар. Въпреки обстоятелството, че съветските въоръжени сили още веднъж се оправиха със опасността, би трябвало да се вземат спомагателни ограничения за сигурност при положение на усилване на офанзивите.

„ С помощта на сходни набези ВСУ желаят да реализират избран честен и информативен резултат: да сплашат руснаците, да ободрят украинците. Противникът предприе контранастъпление, само че до момента не реализира необикновен триумф на фронта. В тази връзка е нужна огромна пиар-кампания, която да сътвори следващата “победа ”, разяснява сподели Роман Гусаров, основен редактор на портала “Авиа.ру ”.

„ ВСУ не просто изстрелват дребни групи дронове. Поради полета на ниска надморска височина е мъчно да се открият в граничната зона и още повече в гористи местности. Но незабавно щом дронът дохвъри до територията на стратегически обекти, където е ситуирана системата за радио-електронна битка, той неотложно се унищожава ”, отбелязва източникът.

„ Няма по какъв начин да покрием цялата страна със специфични кули - по този метод може да заглушим сигналите на личната си електроника. Освен това би било доста скъпо. Освен това системите за електронна битка не подсигуряват, че устройството, да речем, няма да падне върху жилищни обекти. Когато дронът се повреди, той става неконтролируем и може да прелети внушително разстояние, преди да падне “, твърди специалистът. „ В момента нашите самолети се оправят сносно. Разбира се, има върху какво да работим, само че противодействието на БПЛА е относително нов опит в историята на човечеството. Някои неточности са просто неизбежни “, акцентира Гусаров.

„ Ясно е, че тези полети на дронове са нужни на ВСУ за изследване на региона. Нямам безусловно никакво подозрение, че маршрутът и времето на тази акция са обвързани със спътници за следене на работата на нашата Противовъздушна отбрана. Приблизително същото се случи и в авиобазата “Хмеймим ” в Сирия. Така че врагът се концентрира не върху нанасянето на вреди тук и в този момент, а върху разширението на опциите си за следващи удари “, добави военният специалист Максим Климов.

„ Фактът, че дроновете са достигнали съвсем Алабино, е обезпокоителен знак. Разбира се, ние използваме разнообразни средства за радио-електронна война, защото тези устройства към момента падат. Но макар обстоятелството, че нашата противовъздушна защита е много съвременна и ефикасна, задачата за противопоставяне на БПЛА не се взема решение извънредно от наземни системи “, твърди събеседникът

„ Трябва да въведем пълностоен авиационен съставен елемент за битка с безпилотните самолети. Аеростатите могат да бъдат потребни в тази ситуация. Освен това нашата отбранителна промишленост има много съществени разработки във връзка с радарните станции, способни добре да откриват и обезвреждат сходни обекти. Те даже могат да бъдат поставяни на цивилен самолети и да смъкват дронове “, означи специалистът.

„ Имаме повече от задоволително индустриален потенциал, с цел да увеличим производството на такива станции. И не приказваме за една съответна компания, а за няколко. Тоест ще се образува здрава конкуренция и процесът на тяхното развиване ще върви по-бързо “, счита Климов.

„ Украинското управление има потребност от нещо, което да компенсира неуспеха на контранастъплението. Ако дроновете бяха дохвърчали до Москва, новината за това щеше да залее цялото медийно пространство. В същото време нашите системи за радарна война работят добре с дроновете. Нашите системи за Противовъздушна отбрана „ Панцир “ също работят дейно против такива цели “, сподели Юрий Кнутов, боен историк, шеф на Музея на войските за Противовъздушна отбрана.

" Няма подозрение, че врагът, употребявайки американски спътници, търси информация за слаби места в нашата защита и по-късно прокарва маршрут през тези точки. Когато безпилотните самолети на ВСУ попаднат в нашите ръце, ние отваряме електронни вериги, виждаме честоти, а също и по паметта на картата можем да установим от кое място са изстреляни, по какъв начин са летели и каква е била крайната цел “, показва специалистът.

„ Въз основа на това въоръжените сили на Руската федерация могат да възстановят своята система за Противовъздушна отбрана и да създадат съответните заключения. Ние непрестанно работим за проучване на противников БПЛА. Това е динамичен всекидневен развой “, сподели той.

„ За по-ефективна битка с дроновете е целесъобразно да се употребяват балони, на които са инсталирани автоматизирани радарни станции за разкриване на БПЛА, крилати ракети и други цели на дребна височина на огромно разстояние. Предимството на балоните е, че могат да бъдат издигнати по-бързо и по-евтино “, счита източникът.

„ Освен това сега работим върху модерни усъвършенствани средства за противопоставяне на безпилотни самолети. Вече имаме електромагнитни пушки. Убеден съм, че само интегриран метод в битката с дроновете ще ни разреши да обезвреждаме опасността. На това се натъртва в съветския военно-промишлен комплекс “, заключи той.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР