В столицата на Украйна Киев се извиха опашки от стотици

...
В столицата на Украйна Киев се извиха опашки от стотици
Коментари Харесай

Опашки за ваксиниране срещу COVID-19 в Украйна след рекорден брой починали и заразени

В столицата на Украйна Киев се извиха опашки от стотици хора за имунизиране против COVID-19, откакто достигането на рекордно ниво на инфектираните и умрелите накара управляващите да затегнат противоепидемичните мерк и, осведоми " Ройтерс ".

22 415 инфектирани са регистрирани през последните 24 часа, което надвишава предходния връх от 20 341 инфектирани на 3 април. Данните на здравното министерство също по този начин демонстрират, че още 546 души са умряли , което е повече от досегашния връх от 538 жертви, регистриран във вторник (19 октомври).
 Украйна счупи върха си за умряли от COVID-19
Украйна счупи върха си за умряли от COVID-19

2 852 души са признати в лечебни заведения през миналото денонощие

Заразените с ковид измежду популацията от 41 млн. души на Украйна се усилват от седмици, което накара държавното управление да затегне рестриктивните мерки предишния месец.

Ваксинациите са наложителни за държавни и общински чиновници като учители, а неимунизирани хора не могат да посещават заведения за хранене, спортни и други публични събития .

Западният град Лвов ускори рестриктивните мерки по-рано този месец и предизвести, че може да го направи още веднъж, до момента в който кметът на Киев сподели през днешния ден, че градът ще влезе в " алената " рискова зона тази седмица и че ще бъдат въведени подобаващи ограничаващи ограничения.

Една млада двойка означи пред " Ройтерс ", откакто получи първите си дози ваксина, че имунизацията ще им разреши да работят .

" Тъй като става наложително, нямаме избор да не го създадем. В противоположен случай нямаше да го създадем ", разяснява 24-годишният Владислав.

Попитана за високото равнище на инфектирани и умряли, 23-годишната Мария отговори: " Хората не носят маски, не употребяват антисептици. И по тази причина се заразяват. "

Въпреки опашките в Киев, общото равнище на имунизиране в Украйна остава ниско. Правителствените данни демонстрират, че към 8,4 млн. украинци са получили първа доза, до момента в който 6,7 млн. души са изцяло имунизирани .

За да ускорят процеса, управляващите отвориха стотици пунктове за имунизация, в това число на гарите, откакто на неимунизираните бяха неразрешени пътуванията на дълги дистанции .

Общият брой на инфектираните от началото на епидемията в Украйна е към 2,7 млн. души, от които са умряли 62 389 души .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР