ВСС се управлява не според вътрешното убеждение на голяма част

...
ВСС се управлява не според вътрешното убеждение на голяма част
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Всеки път, когато отворим Конституцията, правим някаква беля

ВСС се ръководи не съгласно вътрешното разбиране на огромна част от неговите членове. В България в последните седмици има три сюжета – какво става с държавното управление и с поддръжката за него, второто е това, което се случи с Гешев и замяната му с господин Сарафов и третата са конституционните промени, за които никой не знае. Това съобщи деканът на юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Аз назовавам тази коалиция „ срамежлива “. Те не желаят да приказват по какъв начин се коалираха с индивида, който бе главният им конкурент. Някои политици, с цел да не кажат, че има коалиция обществено, в този момент берат плодовете от това. За да не ги питат непрекъснато за това, те започнаха правосъдната промяна. Те не се запитаха какво става на идващия ден, откакто господин Гешев към този момент не е основен прокурор. Това галопиране от страна на правосъдния министър беше безусловно излишно. Единственото рационално пояснение е, че те са разчитали, че господин Радев няма да издаде декрет и ще си кажем, че той пази Гешев. Сега се приказва – Радев поддържа Сарафов “, изясни той.

„ Как можеш да търсиш конституционно болшинство за нещо, което не си конструирал и нямаш даже законопроект? Всеки път, когато отворим Конституцията вършим някаква пакост. Последният път беше през 2015 година, когато разделихме Висш съдебен съвет на три колегии. В момента берем плодовете точно на това “, напомни проф. Вълчев.

„ Не знам какво оптимистично да кажа, с изключение на, че България е оживяла в доста по-тежки времена “, приключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР