ВСС подкрепи искането на четирима кадровици с 16 гласа “за.

...
ВСС подкрепи искането на четирима кадровици с 16 гласа “за.
Коментари Харесай

Отстраненият от поста си Гешев застава пред правната комисия в НС

ВСС поддържа настояването на четирима кадровици с 16 гласа “за ”. Главният прокурор обаче остава на поста си до подписването на декрет от президента, който би трябвало да реши дали да утвърди решението или да го върне. Няма обаче указан период и към този момент се появиха терзания, че президентът може съзнателно да се забави до изчакване решението на Конституционния съд, който би трябвало да прегледа настояванията на Гешев за пояснение на измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт. Вчера от “Дондуков 2 ” осведомиха, че към този момент преглеждат решението на Висшия правосъден съвет.

 

Главният прокурор бе отхвърлен в свое неявяване, откакто отпътува за Страсбург, с цел да приказва пред комисията LIBE. Очакваше се обвинител №1 да каже “интересни неща ”, само че пред медиите Гешев бе сбит и се зарече да приказва след решението на президента. 

 

Според Правилника за работа на Народното събрание минимум един път на всеки три месеца в Комисията по правни въпроси се организира разискване с присъединяване на основния прокурор по отношение на използването на закона и активността на прокуратурата и проверяващите органи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР