ВСС обаче не е разследващ орган, затова някои членове на

...
ВСС обаче не е разследващ орган, затова някои членове на
Коментари Харесай

И ВСС прави комисия за аферата с Нотариуса

ВСС обаче не е проверяващ орган, по тази причина някои членове на съвета предложиха да се изиска информация от Столична дирекция на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите и прочие институции имало ли е непозволено въздействие над магистрати от страна на Нотариуса и дали има данни за магистрати, взели участие в корупционни схеми, свързани с Божанов.

Целите на въпросната комисия ще се дефинират на различен стадий.

 

в границите на опциите си да ревизира слуховете, че Мартин Божанов се е придвижвал с " някаква форма на отбрана " и " някаква форма на профилиран превоз ". Това ще стане посредством Бюрото по отбрана към ръководеното от него министерство.

 

По думите на Славов " това може да е ключ към разплитане на целия проблем ".

 

След маратона от чувания ръководителят на Върховен касационен съд Галина Захарова обаче не беше огромен оптимист за ориста на следствието по Нотариуса, нито по други сходни, наранени по време на чуването на Стайков. Според Захарова работеща е формулата Висш съдебен съвет да направи задълбочена инспекция на съответни съдии по " обществено известни източници на информация "

" Това, което става понастоящем, може би е сравнимо с един случай, от дълго време пропуснат, отпреди 10 година – случая с Красимир Георгиев, прочут като Красьо Черния. С разлика в интензитета на протичащото се - в този момент, понастоящем, резултатът върху цялата общност е пагубен в доста аспекти ", посочи шефът на Върховен касационен съд.

И заключи, че доверието към правосъдната власт е достигнало сериозна точка.

" В тази машина за напън вземат участие висши магистрати от прокуратурата и с дейното подпомагане на магистрати от профилираното правораздаване. Аз съм жертва на проведена незаконна група, за която имаме задоволително данни, че се занимава с корупция в правосъдната власт ", съобщи по време на чуването си във Висшия правосъден съвет, която се оплака от закани от убития в София Мартин Божанов - Нотариуса. 

 

, че не знаел нищо за частния клуб на Мартин Божанов - Нотариуса, нито пък кои магистрати са членували в него. По време на чуването на Сарафов по този начин и не стана ясно дали Сарафов ще предприеме съответни дейности по повод признанието на ген. Атанас Атанасов, че разполага със лист на магистратите, членували в клуба на Божанов. Без отговори останаха и въпросите към следствието за ОПГ, обвързвано с Божанов, по което той е трябвало да бъде упрекнат, преди да бъде погубен.

 

На 7 февуари със 192 гласа " за ", и единствено един " срещу " на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обязаност на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос.

Създаването на комисията пристигна, откакто се заприказва за частния клуб “SS ”, в който са се провеждали срещи с висши магистрати. За клуба оповестиха от Антикорупционния фонд. Според информацията той се е намирал на пешеходно разстояние от закритата към този момент Специализирана прокуратура и вътре се е влизало единствено със специфични карти за достъп.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР