Всоциалните мрежи или YouTube човек може да се посмее от

...
Всоциалните мрежи или YouTube човек може да се посмее от
Коментари Харесай

Как правилно да теглим автомобил, за да не го повредим

Всоциалните мрежи или YouTube човек може да се посмее от сърце, тъй като има безчет образци на „ експерти ”, чийто опити да теглят различен автомобил са меко казано несполучливи. Като цяло тегленето на автомобил, макар видимо елементарния развой, може да се окаже комплицирано, рисково (в значително случаи) и скъпо начинание, по тази причина ще обърнем внимание на някои нюанси.

Ще кажем първо, че най-точното и ясно изложение за метода на изтегляне може да видите в управлението на потребителя на автомобила. Той би трябвало да е е оборудван с кука за изтегляне, която би трябвало да се фиксира в предопределените за това халки начело или откъм гърба на автомобила, в никакъв случай за съставни елементи на окачването, тъй като частите и ремонтът ще излязат доста скъпи. Препоръчително е да употребявате еластично въже (а не корав теглич, употребен за тежкотоварни транспортни средства), би трябвало да има човек в теглещия и тегления автомобил, и така нататък, и така нататък

Ще се спрем в детайли на методите на изтегляне на автомобил с разнообразни трансмисии.

Теглене на автомобил с механична скоростна кутия

Автомобили с механична скоростна кутия се теглят единствено на неутрална предавка. Тегленето се прави при работещ мотор, с цел да може да разчитате на вакуумния спирачен усилвател. При изключване на мотора сервоусилвателят на кормилото изчезва, което прави завиването доста по-трудно. Шофьорът на тегления автомобил би трябвало да следи теглича и да не позволява влаченето на въжето по пътя при придвижване по инерция. Водачът на теглещия автомобил би трябвало да се движи гладко и да заобикаля внезапни маневри.

Теглене на автомобил с роботизирана трансмисия

Тегленето на автомобил с роботизирана скоростна кутия се прави в неутрално състояние на трансмисията, по същите правила, както при ръчната скоростна кутия. И тук моторът би трябвало да работи.

Теглене на автомобил с автоматизирана скоростна кутия

Тегленето на коли с автоматизирана скоростна кутия е неразрешено. Трябва да употребявате единствено „ Пътна помощ ” с товарна платформа. За да отключите кутията и да превключите селектора в режим N, би трябвало да употребявате специфичния бутон Shift Lock. Ако няма подобен, автомобилът би следвало да е оборудван със специфичен ключ в комплекта с принадлежности, който се вкарва в специфичен отвор към скоростния лост (най-често под поставките за чаши), би трябвало да се завърти и задържи, с цел да преместите колата отвън рисковата зона или да я качите на спешния влекач.

Още детайлности за тази на пръв взор лесна интервенция може да прочетете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР