ВСофия през нощта работата на екипите по почистване на снега

...
ВСофия през нощта работата на екипите по почистване на снега
Коментари Харесай

Близо 35 см сняг натрупа в София, има над 1000 сигнала за паднали клони и дървета

ВСофия през нощта работата на екипите по разчистване на снега не е серпантина заради усложнената зимна конюнктура, оповестяват от Столичната община. Интензивните превалявания от сняг, съпроводени с увеличаване напразно, продължиха през цялата нощ.

Снежната покривка е сред 25 и 35 см, по данни на Национален институт по метеорология и хидрология.

На територията на всички 24 региона на Столичната община са осъществени няколко обработки с разпространяване на смеси против замръзване и избутване на снежна маса. Общо 130 снегопочистващи машини на компаниите, ангажирани с активността, са обработили трасетата на градския превоз, стръмни сектори и мостове, както и съществени улици в регионите и отчасти вътрешно-квартални улици. Обработени са и общински пътища и Южната дъга на Околовръстния път. На места са осъществени и по 4 обработки. Работата продължава и все още.

Постъпили са над 1000 сигнала за паднали клони и дървета, 

като към 9.30 ч. аварийните екипи са почистили повече от 150 от тях, които основават усложнения при напредването, а сигналите за тях са над хиляда.

" Тази заран разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на казуса с падналите дървета ". Това показва кметът на София Васил Терзиев в формалния си профил във Фейсбук във връзка зимната конюнктура в столицата.

 

" Призовавам всички жители да бъдат деликатни при излизане на открито поради мощния вятър, а притежателите на жилищни парцели и търговски обекти да почистват съзнателно тротоарите пред тях ", предизвестява кметът.

По думите му цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега.

Има спирания на електрозахранването в обособени елементи на някои столични региони. Аварийните екипи на сдружението работят за отстраняването им, регистрира столичният кмет. 

Планинските пътища към Витоша са краткотрайно затворени, само че работим да бъдат отворени допустимо най-скоро, сподели Терзиев и добавя, че се чака към 10:00 часа придвижването да бъде възобновено за коли с вериги.

 

Градският превоз се движи при зимни условия.

Почистват се прилежащите площи на спирките на градския превоз. Затруднено е придвижването по трамвайна линия 10 заради паднали дървета, като същата се движи от кв. „ Иван Вазов ” до ж.к. „ Връбница ”. По трасето на линии 20 и 22 са пуснати заместващи рейсове. Поради липса на напрежение в контактно-кабелната мрежа трамваите от линии 7 и 27 доближават до кв. „ Иван Вазов ”. Поради паднали дървета е затруднено е придвижването и на рейсовете от линии 3 и 7 до селата Плана и Пасарел.

В планината Витоша заради изобилен снеговалеж краткотрайно се затварят за придвижване пътищата: кв. „ Драгалевци ” - хижа „ Алеко ” и „ Бояна ” - местността „ Златни мостове ”.

Към момента няма данни за спряно топлоснабдяване в региони на София.

По данни на „ Електрохолд ” има спирания на електрозахранването в обособени елементи на регионите „ Витоша ”, „ Панчарево ”, „ Кремиковци ”, „ Лозенец ”, „ Нови Искър ”, „ Студентски ”, „ Банкя ”. Аварийните екипи на сдружението работят за премахване на повредите.

Техниката и екипите, ангажирани със снегопочистването, са на терен и не престават работа.

Очаква се намаляване на температурите и увеличаване напразно. Според прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология за неделя е разгласен жълт код за мощен вятър.

От Столичната община припомнят на водачите да карат със съобразена скорост и деликатно, както и с коли, оборудвани за придвижване при зимни условия.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР