Вслушвайте се в сигналите, които изпраща тялото ви, и се

...
Вслушвайте се в сигналите, които изпраща тялото ви, и се
Коментари Харесай

Ето какво да правите за себе си всеки ден, за да сте щастливи

Вслушвайте се в сигналите, които изпраща тялото ви, и се погрижете за себе си. Да поставяш потребностите си преди всичко, не е нарцисизъм.

1. Търсете помощ.

Ако сте изправени пред някакъв проблем, не е наложително да се борите сами с него. Доверете се на метода, който доктор Бернщайн назовава „ да намериш духовна половинка ”, която да ти дава кураж, до момента в който търпиш загуби и разочарования, само че и да се радва с теб, когато празнуваш триумфа си. Няма нищо по-хубаво от споделеното благополучие, само че и разграничената тъга.

2. Измислете си лесна мантра.

Д-р Бернщайн предлага фразата „ sat nam, която значи „ Истината е моето име ”. Повтаряйте си я при потребност и пробвайте да медитирате. Първите няколко пъти няма да се получи – нито ще се концентрирайте задоволително, нито ще повярвате задоволително. Но това да не ви отхвърля. С практиката ще постигате все по-добри резултати. Просто не спирайте да си повтаряте мантрата и се фокусирайте върху дишането си – постепенно и надълбоко. ” Ще се учудите какъв брой изгоди ще извлечете от това положение.

3. Отделяйте време за себе си.

Дали ще си подарите 15 минути в успокояваща вана преди лягане, или ще почетете хубава книга заран, значимото е да бъде нещо единствено за вас. Помислете си какво обичате да вършиме, а все не ви остава време за него. А в този момент го направете. Как ще обичате другите, в случай че първо не обичате себе си!

4. Разтворете сърцето си.

Да разтворите сърцето си за обич или другарство, не е лесна работа. Хората прекарват месеци и даже години в старания да повдигнат бетонни стени против страха си да не бъдат засегнати, излъгани, изоставени. Отделяйте време, с цел да заздравите връзките си с хората, изключително с колегата си.

5. Примирете се, че нямате надзор над някои неща.

Болезнената упоритост да направляваме живота си е освен неефективна, само че и нездравословна за вас самите. Просто приемете, че съществуват събития, над които нямате власт. Фокусирайте се върху това, което можете да измененията, забравете това, което не можете. Следващия път, когато закъснявате за значима среща да вземем за пример и целият ден върви с главата надолу, спрете за миг, поемете надълбоко въздух и си кажете: „ Каквото можах, направих, да става каквото ще! ”. Ще се изненадате какъв товар ще снемете от плещите си.

Обичайте себе си повече!

success.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР