Вследващите няколко дни ни очаква магнитна буря. Тя няма да

...
Вследващите няколко дни ни очаква магнитна буря. Тя няма да
Коментари Харесай

Задава се продължителна магнитна буря

Вследващите няколко дни ни чака магнитна стихия. Тя няма да бъде мощна, само че ще бъде в продължение на 3-4 дни. Очаква се тя да стартира на 29 октомври, оповестиха от Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География към Българска академия на науките.

Слънцето ни се „ усмихна “ през днешния ден в доста забавна поза. „ Усмивката “ му обаче ще изпрати към Земята порция от високоскоростни потоци плазма, които ще формират няколкодневна магнитна стихия. 
Тъмните петна, забележими на слънчевата корона съставляват така наречен коронални дупки – релативно студени области с високи стойности на магнитното поле . Отделената от тях плазма е хванала като в капан част от магнитното поле на структурата, в която е образувана. Тя ще полети към Земята под формата на безоблачен вятър с висока компактност, който ще успее да проникне през магнитосферата.

Обикновено, сходни феномени нямат потенциал за мощна стихия и  затихват в границите на 3-4 дни поради изместването на геоефективната им позиция, съобщиха още от института.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР