Вследствие на ураганния вятър преминал през град Дългопол от 03,00

...
Вследствие на ураганния вятър преминал през град Дългопол от 03,00
Коментари Харесай

След ураганния вятър: Частично бедствено положение в Дългопол

Вследствие на ураганния вятър минал през град Дългопол от 03,00 часа на 16 август 2023 година са изкоренени и изпочупени клони на дървета, отнесена е част от покривната структура на Читалище " Никола Й. Вапцаров – 1896 “, разрушени са покриви на доста жилищни здания и икономически постройки. Тези условия могат да причинят заплаха за живота и здравето на популацията на града, оповестиха от Областна администрация-Варна.

Поради тази причина и на съображение чл.44,ал.2 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и чл.49, ал.1 от Закона за отбрана при бедствия, със Заповед №961/16.08.2023 год., от 05,00 часа тази заран кметът на Община Дългопол Георги Георгиев е оповестил отчасти бедствено състояние на територията на град Дългопол и община Дългопол.

За преодоляване на бедствието и провалите от ураганния вятър ще бъде призован Щабът за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия, ще бъде наведен в осъществяване и Общинския проект за отбрана при бедствия, а при нужда ще бъде въведен в осъществяване и проект за евакуация на застрашеното население.

16.08.2023 година
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР