Вследствие на рязкото увеличаване на броя на случаите на морбили,

...
Вследствие на рязкото увеличаване на броя на случаите на морбили,
Коментари Харесай

Румъния обяви епидемия от дребна шарка

Вследствие на внезапното увеличение на броя на случаите на морбили, както и на огромния брой приети в болница инфектирани деца, Министерството на здравеопазването на Румъния разгласи зараза от морбили на национално ниво, заяви " Румъния Инсайдър ".

Към момента в 29 окръга са регистрирани близо 2000 случая.

В резултат на епидемиологичния режим ще бъдат имунизирани деца на възраст сред 9 и 11 месеца, спрямо естествената скица за имунизация против дребна шарка на 12 месеца и от 5 до 7 години. Неваксинираните или тези с непълна имунизация също ще бъдат обхванати от новата акция.

Също по този начин Министерството на здравеопазването ще организира осведомителна акция за родителите, взаимно със фамилните лекари, за по-добро съблюдаване на програмата за имунизация.

" Морбили е инфекциозно заболяване, което се предава елементарно, изключително на неимунизирани деца, а от време на време развиването е съществено и могат да настъпят затруднения ", предизвестяват чиновниците от Министерството на здравеопазването.

Ваксинационното покритие с първата доза на национално равнище е 78%, а с втората доза 62% от подлежащите на имунизация деца, като наклонността е низходяща към този момент повече от 10 години. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР