Вследствие на пандемията от коронавирус все повече на Запад гледат

...
Вследствие на пандемията от коронавирус все повече на Запад гледат
Коментари Харесай

На Запад гледат на Китай като на топ сила

Вследствие на пандемията от ковид все повече на Запад гледат на Китай като на топ мощ , а водачеството на Съединени американски щати се изплъзва, сочи ново изследване за настройките във Франция, Германия и Съединени американски щати, оповестено от Германски фонд " Маршал ", съобщи Агенция Франс Прес.

Процентът на хората, които споделят, че Китай е най-влиятелният световен състезател, се е нараснал от 13 до 28 на 100 във Франция сред изследванията през януари и май, от 12 до 20 на 100 в Германия и от 6 до 14% в Съединени американски щати.
 Срив в доверието на европейците към Съединени американски щати като международен водач по време на пандемията
Срив в доверието на европейците към Съединени американски щати като международен водач по време на пандемията

И това не е обвързвано единствено с Тръмп

Китайското въздействие в света беше някакъв тип нереална концепция преди рецесията. Когато си помислите за зависимостта от Китай за маски и здравно съоръжение, да вземем за пример, това става доста съответно, означават от парижкия офис на фонда и допълват, че наподобява, че смяната е структурна, а освен бърз отговор на рецесията.

Обществеността в трите страни към момента има вяра, че Съединени американски щати са най-влиятелната страна в света, само че не толкоз поразително.

Във Франция 55% от интервюираните през май (67% през януари) считат, че Съединени американски щати са топ световният водач. Подобни са данните и в Германия.

Европейският съюз е губещ, откакто французите и германците сложиха Общността на второ място, пред Китай, преди пандемията.

Въпреки усещането за въздействието на Китай, проучването е открило, че болшинството в Германия и Франция е на мнение, че техните страни би трябвало да заемат по-твърда позиция по отношение на Пекин във връзка с климатичните промени, човешките права и киберсигурността.

Цифрите са по-ниски в Съединени американски щати, евентуално поради твърдата позиция на администрация на Доналд Тръмп. Американският водач вини Китай за разпространяването на ковид.

Проучването също демонстрира огромно трансатлантическо разделяне за въздействието на Англия. 53% от американците считат, че Англия е най-влиятелната страна в Европа, до момента в който това мнение се споделя от едвам 8% от германците и 6% от французите.

В изследването, извършено от немската Фондация " Бертелсман " и френския Институт " Монтен ", са взели участие повече от 1000 респонденти от всяка от трите страни на 9-22 януари и 11-19 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР