Нова Барби EcoWarrior, уж от Mattel, привлече заглавия. Това беше измама.

...
Вследствие на хитовия филм Барби“, обявяването на кукла Барби EcoWarrior“
Коментари Харесай

Вследствие на хитовия филм „Барби“, обявяването на кукла Барби „EcoWarrior“ привлече вниманието на медийни организации и потребители, включително очевидно обещание от производителя на играчки Mattel да спре да използва пластмаса до 2030 г.

В съобщение за новини, публикувано във вторник на уебсайт, който изглеждаше забележително подобен на корпоративната страница на Mattel, дори главният изпълнителен директор Инон Крайз изглежда тегли чертата в производството на повече пластмасови кукли: „Направихме повече от милиарда пластмасови Барби и стига."

Барбито EcoWarrior беше популяризирано от Дарил Хана, която е известна с екологичното си застъпничество, като актьорът се появява във видеоклип в YouTube за проблема с изоставените Барби в сметищата . Тя отбеляза, че куклите добавят към "пластмасовите отпадъци" на планетата.

обяви EcoWarrior Barbie за „безвкусна измама“.

Истинският Mattel каза, че всичко е фалшиво. „Няма нищо общо с Mattel“, каза компанията в имейл до CBS News.

Вашингтон Таймс издаде корекция, отбелязвайки, че е жертва на „сложна медийна измама“. Както Washington Times, така и People премахнаха статиите си за куклата от уебсайтовете си.

Фронтът за освобождение на Барби заяви, че мисията му е да „предизвика злокачествените обществени норми и да предизвика разговори, които отекват отвъд обикновеното“. Той добави: „Креативността е нашето избрано оръжие.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР