Всичко зависи от разследването, от защитата на обвиняемия, от естеството

...
Всичко зависи от разследването, от защитата на обвиняемия, от естеството
Коментари Харесай

Цветанов: Абсурдно е Светлозар Лазаров да се върне като главен секретар на МВР

Всичко зависи от следствието, от отбраната на обвинения, от естеството на самия обвинителен акт. Но като цяло чакам килърът на Виктория да получи висока и тежка присъда от българския съд. Трябва да има отмъщение.

Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка със хванатия в Германия хипотетичен палач на журналистката Виктория Маринова.

,,Щаденето на информация даде своя резултат, другояче в случай че непрекъснато се даваха пояснения на медиите за хода на следствието, имаше риск да застрашим здравето и на други хора. Всяка една информация, в случай че беше подадена авансово, надали Северин в този момент щеше да е хванат.

Съвместните дейности сред България и Германия бяха образец за добра съгласуваност, създавана с години. Мога да кажа, че доста са интервенциите, които се осъществят с европейските ни сътрудници. Например, през 2011 година бе осъществено ликвидиране в Австрия и тогава лицето остави свое ДНК върху жертвата. Тогава посредством общата база данни се откри, че този палач е български жител, който след това бе хванат във Франция. Така че това съдействие ще продължи да се надгражда``, изясни Цветанов.

" Според мен доказателствата могат да изведат една безспорна версия, че лицето Северин е причинител на това ликвидиране. Процедурата по неговото изгонване може да отнеме и месец, само че мисля, че тя ще мине по съкратения ред и той ще бъде върнат тук в по-кратки периоди. Но за момента по-важното е, че причинителят е хванат. Разследването не завършва дотук. Има още експертизи за назначение, ще се разпитват още хора по случая. Към сегашния миг към момента никой не е разговарял със Северин. Убеден съм, че до едни къси периоди ще има импортиран обвинителен акт против него``, добави още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

,,Свободата в публицистиката е до подобен лимит, че всеки може да приказва и написа всичко, за каквото си пожелае. Почувствахме се омерзени по метода, по който бе атакувана страната ни. Бяха употребявани всевъзможни механизми и начини, това бяха хибридни офанзиви. Искаха да очернят страната ни и наподобява съумяха. До известна степен ние си го направихме. Българската публицистика също способства за това. Трябваше да има обективност още от самото начало``, разяснява Цветанов мотивът за вчерашното привикване на посланиците в постройката на министерския съвет.

Цветан Цветанов отхвърли появилите се клюки, че Светлозар Лазаров ще бъде върнат като основен секретар на Министерство на вътрешните работи.,,Абсурдно е Лазаров да се върне като основен секретар. По въпроса с основния секретар има лица, които се разискват, само че това е право на премиера, на вътрешния министър и на президента``, приключи зам.-председателят на ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР