Всичко започва през 1992 г., когато едно дете се ражда

...
Всичко започва през 1992 г., когато едно дете се ражда
Коментари Харесай

4 урока по маркетинг от рапъра Мак Милър

Всичко стартира през 1992 година, когато едно дете се ражда в Питсбърг. Малкълм Джеймс Маккормик, прочут като Мак Милър, стартира да учи музика когато е на 6, а на 15 стартира кариерата си в хип-хопа. През септември 2018 година обаче, за жалост, рапърът бе открит мъртъв, вследствие на свръхдоза. Дори и след трагичния случай, името му продължава да все по този начин известно, а публиката от ден на ден е наясно какъв брой добър е той. Какво можем да научим от него за маркетинга? Вижте!

Автентичност

Мак Милър постоянно е писал и изпълнявал самичък песните си, това, което усеща, и по какъв начин схваща света. През цялото време той бе на непрекъснато пътешестване към преоткриване на себе си, с което завоюва доста от почитателите си. Също по този начин постоянно се е придържал към полезностите си. Може би не е преследвал трендовете, само че постоянно успяваше да сътвори красива история посредством изкуството.

Постоянно рационализиране

Ако се задълбочите в работата им, ще установите, че актьорът непрекъснато се е усъвършенствал през годините, както в музикалните жанрове, по този начин и личностно. Един от образците за това е колаборацията сред джаз, фънк и електроника, което му разрешава да диверсифицира аудиторията си и да утвърди позициите си на иноватор.

Жертвите

Мак Милър си е признавал в изявленията, че с някои от албумите си цели не да гони продажби, а просто да показа погледа си към света. Това в кратковременен проект не беше една от най-хубавите тактики да стане световно прочут, само че този урок ни припомня, че животът е маратон, а не съревнование на костенурки, когато става въпрос за създаване на дълготрайна визия.

Признание

Всичко, изброено досега, е направило Милър почитан от сътрудниците му в музикалната промишленост. Колаборациите му с реализатори и положителните взаимоотношения с именития продуцент Рик Рубин също помогнаха за огромния му триумф. Когато става въпрос за творчество, това е едно от най-важните неща в кариерата на всеки.

Всички тези качества направиха Мак Милър звезда, която в никакъв случай няма да бъде забравена. Ако към момента не сте се докоснали до музиката му, ви поучавам да го извършите.

Алег Весим за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР