Всичко започва преди една година със снимка, публикувана във Фейсбук

...
Всичко започва преди една година със снимка, публикувана във Фейсбук
Коментари Харесай

21-годишно момче от Русе свали 150 кг за една година

Всичко стартира преди една година със фотография, оповестена във Facebook и един прочувствен пост, написан от майката на Самуил Александров.

Датата е 16 юли, Самуил е на 20 години и тежи 270 кг.

Неговата майка ‎Руслина Александрова споделя, че Самуил не тежи толкоз доста, тъй като е алчен или e "резултат на разблуден живот ", тъй като той има своите здравословни проблеми още от ранна детска възраст.

Отчаяната майка се обръща към хората в обществената мрежа с готовност да се открие човек, който може да помогне на Самуил.

"Сега, в случай че има нещо, което би имало смисъл, то е РЕАЛНА ПОМОЩ ЗА САМИ! Проблемът е, че такава в България няма! Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се! Ние се вършим, че такива хора не съществуват, а в случай че ги има, те са просто уродливи изключения...сензации... "

237-килограмово индийче отслабна фрапантно. Вижте го



Оказа се, че Самуил страда от метаболитен синдром. Справянето с този синдром в България е мъчно.

Чудото обаче се случва.

Фитнес инструкторът Чудомир Григоров от Пловдив се свързва със Самуил и му оказва помощ, с цел да стартира своята промяна.

Чудомир е същинско знамение за Самуил, който споделя какво му е споделил, когато за първи път двамата съумяват да беседват.

Най-дебелото дете - на 10 години, а към този момент 192 кг

"Виж какво, приятелю, аз съм твоят човек. Страшното беше до момента, тъй като си бил самичък. От в този момент нататък не си самичък, аз съм с теб. И моята задача е да те изкарам от мястото, на което седиш в този момент и да те заведа там, където би трябвало да бъдеш. Заедно ще го създадем, тъй като аз знам най-верния и най-краткия път, по който това ще се случи. Само би трябвало да ми се довериш и да си подготвен да се разделиш с комфортното си местенце ".

Думи, които вдъхват убеденост на Самуил, че пред него предстоят единствено триумфи.

Самуил основава страница във Facebook, в която споделя за компликациите, през които минава, с цел да реализира заветната цел - да отслабне и да бъде пълностоен младеж.

Самуил написа, че води една от най-тежката борби в живота си – "съблича " от тялото си едни кошмарни към 200 кг.

"Да! С толкоз почти би трябвало да се разделя, с цел да имам обикновено телосложение. Това е моята цел и знам, че ще я реализира ".



Самуил качва фотоси с къс текст към тях, с цел да опише на почитателите си в мрежата по какъв начин върви неговата битка с наднорменото тегло. Неговата задача е освен да се оправи с килограмите, само че и със страховете си, а Чудомир е до него, от самото начало. Той му изготвя специфична стратегия за всеки ден, която би трябвало да се съблюдава прецизно по часове.

Трансформацията е във всяко отношение. Чудомир съумява да помогне на Самуил да стартира работа в офис - поддръжка на онлайн магазин. Не след дълго Самуил губи работата си, а с това и известна степен от мотивацията си. Чудо, както младото момче назовава Григоров, продължава да му оказва помощ, въпреки Самуил да не е съумял да резервира работата си.

Най-дебелото момче в света смъкна 30 кг за месец

Най-пълната жена в света смъкна над 100 кг за 20 дни

Годината напредва, а първите забележими резултати стартират да се виждат с просто око. Датата е 10 март, кантарът сочи 176 кг. Повод за същинско празнуване, още повече, че реализира този резултат по изцяло натурален път.

Успехите не престават, на 2 април Самуил тежи 168 кг. Чудомир обаче слага изискване на Самуил при започване на взаимната им работа - да стане 151 кг, което се и случва при започване на месец май.

"В тази война за здравето ми и за свалянето на килограмите нито успехите, нито неуспехите са дефинитивни. Това съумях да науча за тези първи 8 месеца ", написа в своята страница Самуил, чиято битка с килограмите продължава и до през днешния ден. Той обаче е друг освен образно, неговото самочувствие се трансформира, стартира работа на ново място и съумява да приключи 11 клас, тъй като по-рано се постанова да спре образованието си.

Само преди ден (2 септември) Самуил разгласява нова фотография, с която впечатлява околните си.

"Минус 150кг... задачата е близо ".

Историята на Самуил продължава. Тя обаче демонстрира, че силата на човешката воля е способна на всичко, а една протегната ръка може да преобърне напълно живота ни.



Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР