Всичко възможно ще бъде направено цената за битовите потребителите да

...
Всичко възможно ще бъде направено цената за битовите потребителите да
Коментари Харесай

Цената на тока и парното - в ръцете на депутатите, убеден Мартин Димитров

Всичко допустимо ще бъде направено цената за битовите потребителите да не бъде увеличавана. Това съобщи пред News.bg депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров за от 1 януари 2022 година Коментарът си той направи, преди да вземе присъединяване на интернационална конференция на тематика " Перспективи пред енергийната и климатичната сигурност в Европа ".

По думите му всички ограничения и диалози за цената на тока и парното би трябвало да се случат декември месец. Поскъпването на тока и парното в условия на растяща инфлация би било сериозен проблем. За небитовите консуматори също ще бъдат подхванати ограничения за обезщетения.

Димитров чака да има компликации през зимата, само че и не желае да се основава боязън в хората. Той е уверен, че страната ще се оправи с компликациите, надява се пролетта и лятото да станем очевидци на нормализиращи цени на тока и газа. " Цените няма да се върнат на равнището, които бяха преди тази особеност, само че има способи да се стигне най-малко до отчасти нормализиране " , акцентира Димитров.
 Топлофикациите желаят 50% по-скъпо парно - не можело да извършват обществени функционалности
Топлофикациите желаят 50% по-скъпо парно - не можело да извършват обществени функционалности

Едва ли обаче КЕВР ще постанови сходен скок на цената след Нова година

Той се надява КЕВР, държавното управление и Народното събрание да защитят българските консуматори. " КЕВР е счетоводител - каквото им дадеш, те считат вътре. Истинската отбрана минава през дейностите на Народното събрание и държавното управление . Тук се бъркат хората, оттова е отбраната ", сподели още Димитров.

Най-важното, което би трябвало да се направи, е през 2022 година да се стигне до нормализиране на цените и на природния газ, и на електрическата енергия , които обаче не зависят единствено от България, изясни Димитров.

Това обаче, което би трябвало да се случи на територията на нашата страна, е интерконекторът с Гърция да е подготвен 2022 година , терминалът за полутечен газ да е подготвен през 2022-2023 година Това са все ограничения, които могат доведат до намаление цената на тока и на газа в България плюс по-доброто ръководство на държавната енергетика.
 Бизнесът желае по-големи обезщетения за цената на тока и за по-дълго
Бизнесът желае по-големи обезщетения за цената на тока и за по-дълго

Мярката да продължи и през декември, само че помощта да е 190 лева./MWh
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР