Всичко в завода Полимери“ е разграбено и унищожено, а пък

...
Всичко в завода Полимери“ е разграбено и унищожено, а пък
Коментари Харесай

Борисов: Полимери разграбен, собствениците с Майбах

Всичко в завода „ Полимери “ е разграбено и унищожено, а пък притежателите имат „ Мерцедеси-Майбах “ и ни дават оценка. 

Това съобщи през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов при визитата си в оповестения в неплатежоспособност цех в Девня, представен от Фокус. 

„ Първо желая да успокоя хората в района и самата Варна, тъй като това фактически е екологична бомба, която в случай че не се вземат ограниченията, които взехме ще аргументи големи екологични последици. Тук се обръщам и към Зелените с изключение на всичко останало, което вършат, да следят и такива процеси, разяснява Борисов. По думите му активите отиват за частниците, а нездравословният боклук и утилизацията остава за данъкоплатеца.

„ Добре ли е? Не единствено не е заслужено, просто звучи като анекдот, само че е реалност. В момента страната посредством регионалния шеф заплаща тока, водата, защитата, наблюдението, а виждате в какво състояние са резервоарите. Следващите дни безусловно започваме да ги разкарваме из цяла Европа “, добави министър председателят. Той посочи, че няколко пъти е приказвал с основния прокурор. 

„ Даже сутринта преди няколко минути му звъннах да го запитвам въпреки всичко може ли това, което споделям, да се огласи с негово познание. Той е направил нужните инспекции с варненския областен прокурор и делата са много напред сега. Това дружество е било неповторимо по своята същина на Балканите. До него идва директна тръба на „ Нефтохим “ от Бургас, с цел да не се возят по пътищата всевъзможни летливи и нездравословни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък притежателите имат „ Мерцедеси-Майбах “ и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората в резултат на тази разбойническа приватизация какъв брой милиарди е изгубила страната, само че и продължаваме да плащаме “, сподели още Бойко Борисов.

Не е почтено да събираме пари, с цел да плащаме за остарели бакии, изясни министър председателят.

„ Да кажа на хората, в резултат на тази разбойническа приватизация какъв брой милиарда е изгубила страната, само че и продължаваме да плащаме. Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. биха могли да се похарчат за много по-стойностни неща “, сподели той.

Борисов добави, че в страната има десетки, " да не кажа стотици " сходни случаи. 

„ На цели заводи са изнасяни оборудванията. Тук е купена апаратура, която всичко това да утилизира и те с цялото си безсрамие я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че основният прокурор ще направи по този начин, че от против незнаен причинител, каквото е сега ограбването на цялостен цех, горделивост на Балканите, да има прочут “.

„ Избягвам да давам обществена оценка на хората. От наша страна каквото е належащо вършим. Благодаря, че сте тук, с цел да може да кажете на хората, че могат да спят умерено и по най-бързия метод ще ги избавим от това зло. Не е почтено да събираме толкоз пари, с цел да ги вкараме в инфраструктура, пенсии, заплати и по този начин непрестанно да ги харчим, с цел да почистим остарели бакии “, сподели още министър председателят.

„ Новият притежател на процедура е пристигнал, с цел да го нареже завода и да го завърши. Това е историята на българския Преход. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и основаването на този орган, той ще се занимае освен с това, което е сега, а и с сходни минали покупко-продажби, тъй като те носят доста по-големи вреди от всичко останало ", сподели още министър председателят. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР