Всичко трябва да бъде пресметнато конкретно и да се излезе

...
Всичко трябва да бъде пресметнато конкретно и да се излезе
Коментари Харесай

Асен Василев: Имаме най-евтиния бензин на колонка в ЕС

Всичко би трябвало да бъде пресметнато съответно и да се излезе с антикризисен пакет, който не е на парче и тъкмо там, където сега чакаме най-вече инфлационен напън. В енергийната сфера значително беше овладян. България има най-евтиния бензин на колонка, имаме също по този начин цена на електрическата енергия, която е същата като 1 юли предходната година – това на никое място в Европейски Съюз го няма. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред публицисти, представен от Dariknews.bg.

Цените на газа за битовите консуматори имаше много огромни обезщетения, за небитовите консуматори на ток също. Най-големият инфлационен напън идва по хранителната верига и продоволствието и там би трябвало да се насочат ограниченията. В по-дългосрочна вероятност по-голям инфлационен напън ще пристигна по линията на металите, предвижда финансовият министър.

Вицепремиерът посочи, че кабинетът няма да желае смяна на плоския налог у нас и увери, че макар инфлацията, няма упоритостта да се трансформира бюджетното салдо, най-малко на този стадий.

По думите му, трябват още 1-2 седмици, с цел да може да се изготви сходен пакет, само че някои неща би трябвало да се съобразят с общоевропейски регулации, като да вземем за пример акцизите на горивата - България е на минимално избрания предел.

" Фискалният запас до през вчерашния ден беше на 8,2 милиарда, тъй че пари има. Имаше краткотраен спад, когато изплатихме 2 милиарда и 700 млн. външна емисия дълг, който изплатихме. След това данъчните приходи го изпълниха ", съобщи Василев и акцентира, че рецензиите са изцяло неоснователни.

Василев разяснява и съдружния съвет и уточни, че диалогът е протекъл обикновено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР