Всичко тръгва от публикации, не мога да кажа кой ги

...
Всичко тръгва от публикации, не мога да кажа кой ги
Коментари Харесай

Проф. Александър Томов: Създала ли е Комисията по хазарта привилегия за определени фирми?

Всичко потегля от изявления, не мога да кажа кой ги изнесе, само че може да е поради спор на притежателите на хазартните игри. Това сподели проф. Александър Томов по БТВ.
Комисията по хазарта е тълкувала националната лотария като не хазартна игра. Опитах се да намеря финансовите доклади на лотарията, само че не я открих. Всичко е затворено в монопола на Комисията по хазарта. Нейният състав се дефинира основно от министъра на финансите. Имало ли е укрити налози, би трябвало да стане ясно. Дали Комисията по хазарта е дала опция някой да се употребява с избрани права. Създавани ли са привилегии за избрани компании?

Ако се тръгне по пътя на национализацията на
хазарта ще има правосъдни каузи и искове. Този, който е давал лиценза, носи отговорност пред обществото. Европейската процедура не постанова национализация. Трява да се промени регулацията, да се взима повече под формата на налози. Не може хазартът да бъде толкоз обществен и хищнически. Без разбор, просто по този начин да се национализира, това не наподобява на добра политика. Какво ще загубим от национализацията, би трябвало да е ясно. Засега подобен разбор не виждам. Хвърля се тежък камък върху нашите данъчни управляващи. Кой е разрешил всичко това?!

Против съм да се закрие „ Левски “. Ако страната каже " а " да каже и " в ". Ако национализират
лотарията, не би трябвало да се закрива клуба. Същото бе направено и с ЦСКА. Феновете имат задоволително мощ да запазят себе си. Всяко опустошение е неприятно. Все едно се реже от България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР