Всичко, свързано с Плана за възстановяване, с европейските програми се

...
Всичко, свързано с Плана за възстановяване, с европейските програми се
Коментари Харесай

ЛОРЕР УВЕРИ: Планът за възстановяване и европейските програми се движат по график

" Всичко, обвързвано с Плана за възобновяване, с европейските стратегии се движи по график ", това увери министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер при визитата си в Благоевград.

„ Ние идваме, с цел да стартираме диалога за бъдещето на Благоевград “, сподели министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Днес общината организира Първи районен конгрес " Инвестиции и нововъведения в Благоевград " под неговата закрила.

Министърът дефинира града като " място с университетски обичаи и люлка на хората, които са част от бизнеса с нововъведения ".

„ Днес сме тук и виждаме по какъв начин обучение, промишленост и технологии могат да се съчетаят в едно отлично място “, добави Даниел Лорер.

Той бе безапелационен, че последните години са били сложни за цяла Европа, по тази причина, по думите му, през днешния ден ще чуе от какво се нуждае локалният бизнес и по какъв начин страната може да го поддържа.

Лорер добави, че измежду инструментариума на страната, с който се оказва помощ на бизнеса, са стартъп зоните, индустриалните зони и други

„ Всичко, обвързвано с Плана за възобновяване, с европейските стратегии се движи по график “, акцентира министърът на нововъведенията и растежа.

„ Сегашният конгрес за мен е горделивост. Така демонстрираме силата на районите като цяло “, сподели кметът на Благоевград Илко Стоянов, който дефинира днешното събитие като продължение на първата среща с някогашния министър в служебното държавно управление и сегашен министър председател – Кирил Петков.

Първият районен конгрес " Инвестиции и нововъведения в Благоевград “ взаимно с Американския университет у нас /AUBG / стартира през днешния ден в зала „ 22 септември “.

Това е първото сходно взаимно събитие на двете институции.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР