Всичко ще започне с благодарности, почести, може и орден да

...
Всичко ще започне с благодарности, почести, може и орден да
Коментари Харесай

В ГЕРБ мирише на преврат

Всичко ще стартира с благодарности, почести, може и медал да има. Той ще гледа мъдро, а гласовете на правилните му партийни съратници, ще звучат като погребални слова. И ще са тъкмо такива. Съдбата обаче е неумолима: Борисов е пасажер. Опит да просъществува партията му още известно време. Засега проектът е в касата. На някое посолство...
В ГЕРБ към момента всички желаят да се харесат на вожда. И в други партии е по този начин - у доста българи това като че ли е вродено. Кариера, благоденствие и куп други благини минават през любовта на началника. Подчинени, подвластни и признателни за нещо са подготвени на всичко, с цел да бъдат не просто видяни, само че и харесани. За да се случи, прибягват до ролята на „ най-хубавият другар на индивида “.

Ситуацията е такава, че Борисов няма късмет за четвърти път да стане министър председател. Причините са доста, известни са. В общественото пространство хора от неговия кръг излъчват напълно други послания.

Кандидати за премиерския стол с жар и плам „ убеждават “ публиката, че точно Борисов би трябвало още веднъж да е отпред на изпълнителната власт. На лицата им обаче е изписан копнежът Борисов да изчезне някак си, като преди този момент уточни един от тях за негов заместител. В редичката са Даниел Митов, някогашен външен министър (Ех Митов, Митов, октомвриец млад…), Томислав Дончев, Деница Сачева, Екатерина Захариева и още неколцина.

Усвоили тънкостите на лицемерието те декларират преданост и лоялност на Борисов, само че зад тази фасада се роят други проекти и мечти. Всички те са наясно, че Борисов е анахронизъм в новата политика, която си пробива път. Очевиден е страхът му от срещи с публицисти, а маршрутите с джипката се пазят в загадка. Научаваме и виждаме какво и къде се случва от видеата на Севда. В краен случай от фотоси на Мата Хари…

Наричат ГЕРБ лидерска партия. Всъщност от много време тя е тоталитарна. В ЕНП им се желае Борисовата групировка да е дясна, поради гласът и поради послушкото Борисов, само че и там са наясно, че половината ГЕРБ и самият водач са някогашни комунисти. Затова е най-логично „ първият партиен и държавен началник “ да си отиде, както са си отишли Вълко Червенков и Тодор Живков – посредством вътрешнопартийни преврати през 1956 и 1989 година Лицемерието към този момент прикрива този развой в ГЕРБ, само че напрежението под повърхността се усеща осезаемо. Достатъчен е един знак извън и Борисов ще бъде изолиран с няколко благодарствени думи за сбогом. Разбира се от най-близките му съпартийци, по традиция. Дали ще го нарекат демократична смяна, историческо решение в името на бъдещето и прочие, е без значение. Ще е прелом.

След който е доста евентуално Борисов да бъде разследван и съден за корупционни практики и корист с власт. А Севда ще споделя истории за индивида с основно " Ч ", за „ постановката “ с чекмеджето и златните кюлчета, както персоналната медсестра на Живков Ани Младенова за чорапите и изхабените яки на ризите на някогашния Първи…

Тази версия може да наподобява неправдоподобна на пръв взор и ще бъде отричана до последния миг. После ще стане факт и всички ще свикнат.

Диктаторът би трябвало да е наясно: тези, които го издигат, те и ще го смъкват. Думи на перуанския публицист Марио Варгас Льоса.

Всичко се свежда до позата " сутерен " в битката. Може няколко пъти да си откъм гърба даже с 200, само че идва миг да застанеш на колене. Такъв е животът: което е незаслужено за едни, е заслужено за други. Колелото се завърта.

Ще гледаме.

Огнян Стефанов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР