Всичко се е развило много бързо, в рамките на минути,

...
Всичко се е развило много бързо, в рамките на минути,
Коментари Харесай

Цачева за бягството на двамата затворници: Всичко се е развило за минути

Всичко се е развило доста бързо, в границите на минути, разяснява пред депутатите министърът на правораздаването Цецка Цачева във връзка вчерашното бягство на двама пандизчии. Тя и министърът на вътрешните работи Валентин Радев бяха поканени от народните представители в Народното събрание, с цел да дадат информация за бягството на двама рецидивисти от централния софийски затвор и последвалото търсене.
 


Вчера двама рецидивисти - Вл адимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор, откакто нападнаха надзиратели с оръжие. Пострадали няма, а след случая стартира търсенето на бегълците.
 
" Безспорно в тази ситуация става дума за човешки неточности и за техническо неодокомплектоване на системите за сигурност, които работят ", регистрира министър Цачева.

Цачева изясни какво има поради под човешки грешк и: " Има безапелационна заповед, която дефинира кои са позволените за внасяне в местата за отнемане от независимост движимости . Контрол се реализира всекидневно от дежурните, които са на промяна и ревизират тези движимости. Самият факт обаче, че се реализира въоръжено бягство, открито по безапелационен метод досега - единият е бил с нож, а другият с револвер, значи, че тези движимости са импортирани в Софийския затвор " .



Още през вчерашния ден полицията разгласи за търсене Колев и Стефанов и прикани хората за подпомагане. Столичната дирекция на вътрешните работи прикани хората, които разполагат с спомагателна информация за търсените, да алармират при обезпечена анонимност на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи. От дирекцията предизвестяват хората да алармират незабавно, в случай че виждат двамата мъже. По данни на полицията те са нападателни, допустимо е да са въоръжени и да окажат опозиция.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов предизвести хората по никакъв метод да не търсят физически контакт с избягалите пандизчии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР