Всичко, създадено от природата, има своите полезни свойства За кожата Ненаситените мастни

...
Всичко, създадено от природата, има своите полезни свойства
За кожата
Ненаситените мастни
Коментари Харесай

Използвайте динените семки за разкрасяване: Можете да ги прилагате за кожата, косата и тялото

Всичко, основано от природата, има своите потребни свойства
За кожата
Ненаситените мастни киселини в динените семки поддържат кожата хидратирана, гладка, мека и тонизирана. Някои хора даже третират сполучливо акне и други проблеми с кожата с тях.
Както всички знаем, антиоксидантите са чудодейни за подмладяването на кожата. Динените семки съдържат задоволително за сходен резултат – през лятото е задоволително да хапвате към 1-2 шепи семки от любеница (разбира се дружно с динята) на седмица.

Маслото от динени семки е още по-полезно за кожата, тъй като то съдържа единствено най-благоприятните за кожата субстанции, извлечени от семките. Често то се употребява като съставна част в бебешките олиа. Оставя кожата хидратирана и мека.
Приложението на маслото също отстранява непотребния себум, мръсотията и натрупванията в порите на кожата, с цел да я остави чиста и да я отърве от акнето.
Недоказано е към момента, само че някои от съставките в динените семки защищават кожата от някои характерни видове рак на кожата, както и инфекции.
За тялото

Тялото ни се нуждае от незаменими аминокиселини, които обаче не може да създава единствено. Динените семки съдържат някои от тези значими субстанции, като аргинин и лизин. Лизинът оказва помощ в усвояването на калция, а аргинина улеснява метаболизма, потребен е за сърдечно-съдовата система и половото здраве.
Семките на динята са превъзходен източник на магнезий – в 100 г от тях се съдържа малко над препоръчваната дневна доза. Всички знаем защо е потребен магнезият – контролира кръвното налягане, усъвършенства метаболизма и е потребен при лекуването на сърдечно-съдови болести.
Семките на динята съдържат мултивитамини В под формата на ниацин, фолиева киселина, тиамин, рибофлавин, витамин В6 и пантотенова киселина. Витамините от тази група са извънредно значими за поддържане на нервната и имунната система.

Много хора употребяват семките за лекуване и облекчение на признаците на диабет. В 1 литър вода се варят шепа семки от любеница за 45 минути. Така приготвената течност се пие всеки ден като чай.
Една чаша сушени динени семки съдържат към 50 г мазнини (включително омега-6 мастни киселини), което съставлява 80% от дневната целесъобразна доза. Богати са и на протеини. Така семките се трансформират в превъзходен източник на калории и сила.
За косата

Както споменахме по-рано, семките от любеница съдържат обичайно количество протеини, които пък спомагат косата ни да наподобява здрава и лъскава. Тези протеини съдържат значими аминокиселини – лизин, аргинин, триптофан и глутаминова киселина, от които тялото се нуждае, с цел да поддържа блясъка и здравината на косъма.
В допълнение към изгодите за кожата, маслото от динени семки може да се употребява и за косата. Леката му текстура не запушва порите на кожата и скалпа, осигурявайки хидратация и възстановяване на растежа на косъма.
Инфо: diana

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР