Всичко, от което се нуждае Украйна, е нужно и на

...
Всичко, от което се нуждае Украйна, е нужно и на
Коментари Харесай

Зеленски за атаките срещу ключови области в Украйна: За нас това е най-голямото изпитание днес

В сичко, от което се нуждае Украйна, е нужно и на европейската сигурност, съобщи през днешния ден президентът на Украйна Володимир Зеленски пред представители на медиите в границите на срещата на върха на Инициативата " Три морета " в литовската столица Вилнюс.

" Първо, желая да благодаря доста за поканата. С целия ми екип сме извънредно щастливи, че сме тук. Бих желал да благодаря на литовския народ за огромната поддръжка. Вие сте с нас от първите дни на пълномащабната съветска война, във всичко това – това тестване, тази покруса. Обсъждаме с нашите сътрудници всичко, от което Украйна има потребност, само че то е нужно и за европейската сигурност. Задача номер едно, несъмнено, си остава противовъздушната защита ", сподели украинският президент. 

Wilno. Prezydent Andrzej Duda na 9. Szczycie Inicjatywy Trójmorza. Wołodymyr Zełenski zaproszony
— Kronika24.pl (@Kronika24pl)
Зеленски загатна и офанзивите против Харковска, Одеска и Запорожка област през предходната нощ. " За нас това е най-голямото тестване през днешния ден ", съобщи украинският държавен глава.

Във Вилнюс през днешния ден се организира деветото издание на форума на Инициативата " Три морета ". Тя е политически план на 13 страни от Европейски Съюз, ситуирани сред Балтийско, Адриатическо и Черно море, измежду които и България. Участват още Литва, Латвия, Естония, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Австрия, Хърватия, Словения, Румъния и Гърция. Асоциирани членове са Украйна и Молдова.

Домакинът на форума тази година – литовският президент Гинтарас Науседа, сложи акцента на днешната среща на върха върху Украйна.

Вижте повече в нашата изложба:

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР