Всичко онова, което наблюдавахме като стабилни тенденции през последните няколко

...
Всичко онова, което наблюдавахме като стабилни тенденции през последните няколко
Коментари Харесай

Глад за новини и целодневен праймтайм по време на пандемията

Всичко това, което наблюдавахме като постоянни трендове през последните няколко години, през днешния ден в по-голяма или по-малка степен не важи. Внезапната и невиждана по мащаба си смяна в ритъма и метода ни на живот под влияние на COVID-19 пандемията незибежно засегна и медийната среда. Отне много благоприятни условия, само че и сътвори нови такива.

Огромният растеж в онлайн потреблението и потреблението на онлайн медии е реалност, само че защото това пространство е мощно фрагментирано, резултатът за едни медии е мощно положителен, до момента в който други изпитват усложнения да запазят позициите си. Това е заключението от данни за медийната конюнктура в страната, систематизирани от организация Argent.

Телевизия

След въвеждането на изключителното състояние гледането на телевизия се е нараснало фрапантно, среднодневно с 34%.

Най-големия растеж при дневните часове 8:00-18:00 ч., когато повишаването е приблизително с 57%. В интервала 21:00-24:00 ч. растежът е 22%.

Значителна част от хората в дейна възраст, представляващи и двете общоприети медийни групи 18-49 година и 25-54 година, работят отдалечено или краткотрайно не работят, а с оставането у дома гледат доста повече телевизия, с тях и децата им.

Значително увеличена гледаемост
m3-gr1.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР