Всичко ново до този момент, което сме придобили, е годно

...
Всичко ново до този момент, което сме придобили, е годно
Коментари Харесай

Борисов пак се заяжда с президента: Военната авиация е годна само да натовари щаба и да избяга

Всичко ново до този миг, което сме придобили, е годно единствено да натовари щаба и да избяга - единствено транспортни самолети и хеликоптери, без нито една пушка - не ракета, не торпедо, пушка няма, за стотици, стотици милиони, над милиард, повече, в сравнение с за F-16.
Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който отбрани договорката със Съединени американски щати за пазаруването на осем изтребители F-16 Block 70 за 2.1 милиарда лв. и отхвърли рецензиите на президента Румен Радев и Българска социалистическа партия, че самолетите ще бъдат без нужния пакет въоръжение и съоръжение.

" Доста спекулации чухме по тематиката, надали не, в случай че няма 12, а са 9 ракети, им се намалявала способността, сподели министър-председателят. Нищо сходно, тъй като това е началото на превъоръжаването на нашите военновъздушни сили. Като отговор бих споделил на тези знатни военни, че аз настоях да си платим незабавно, тъй като ми омръзна три пъти, като идваме в ръководство, да заплащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите ", сподели Борисов.

" Помня на Нова година, в 12 часа ни смъкнаха 300 милиона. Май за " Спартан " -ите бяха. Договаряли, договаряли, само че не плащали. И с цел да не каже някой един ден, че ние сме напазарили - плащаме и завършваме тая работа. Честно и честно. Така както платихме на съветската компания реакторите за " Белене ", добави той.

Борисов засяга договорите за покупка на вертолетите " Кугър " и " Пантер " с " Юрокоптер " за към 380 млн. евро и за товарните самолети " Спартан " за към 90 млн. евро. България обаче отхвърли част от доставките и по двете покупко-продажби, тъй че точните цени не са ясни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР