Всичко навсякъде наведнъж спечели седем статуетки и Наградата за водеща

...
Всичко навсякъде наведнъж спечели седем статуетки и Наградата за водеща
Коментари Харесай

Мишел Йео: от Кралската академия по танци в Лондон до Холивуд

Всичко на всички места едновременно " завоюва седем статуетки и Наградата за водеща женска роля беше присъдена на Мишел Йео, с което тя се трансформира в първата азиатка, спечелила такова отличие. Тя нееднократно сподели, че всички награди за кино лентата са дълго чакани и са самопризнание за азиатското кино.

Преди да стигне до влиятелното отличие обаче, Йео се занимава с доста други неща, написа " Индипендънт ". Кинокритиците означават, че тя има съвършена стойка и грациозни придвижвания. Това се дължи на обстоятелството, че тя дълго време се занимава с балет. Записва се в Кралската академия по танци в Лондон, с цел да овладее това изкуство. Нараняване на гърба обаче не ѝ разрешава да се танцува и тя завършва с балета.

През 1983 година майка ѝ я записва на конкурс за хубост и Йео става " Мис Малайзия ". Малко по-късно тя към този момент е видяна от киното. През 1984 година се снима в първия си филм, където си партнира с Джеки Чан. От този миг стартира да се снима в екшън филми и в множеството случаи сама извършва каскадите си.

През 1996 година Мишел Йео претърпява още една контузия на гърба и мисли, че кариерата ѝ този път е завършила. Докато се снима във кино лентата The Stunt Woman, тя би трябвало да скочи от мост върху движещ се камион. При скачането си счупва прешлен и няколко ребра. Известно време остава неподвижна, само че има мощна воля и съумява да се пребори.

 През 1984 година Йео се снима в първия си филм, където си партнира с Джеки Чан.
© Reuters

През 1984 година Йео се снима в първия си филм, където си партнира с Джеки Чан.

Година по-късно още веднъж е на снимачната площадка и прави огромния си пробив в Холивуд във кино лентата за Бонд " Винаги ще има на следващия ден ". Участва в продукции като " Мумията: Гробницата на императора на драконите " и " Механикът: Възкресение ".

През 1997 г е определена от People за една от " 50-те най-красиви дами в света ", а предходната година Time я подреди измежду 100-те най-влиятелни хора в света.

Малко преди церемонията " Оскар " Мишел Йео показа в обществените мрежи публикация на " Вог " със заглавие, че от 20 години не-бяла жена не е печелила " Оскар ". В публикацията написа, че ролята на нейната съперничка Кейт Бланшет в " Тар " е впечатляваща, само че всички са наясно с това и няма потребност тя да получава още един " Оскар ". След вълна от рецензии, че премиите би трябвало да се дават за достижения, а не с цел да няма афектирани, Йео изтри поста си.

В последна сметка наградата за водеща женска роля отиде точно при азиатската актриса. В речта си тя прикани дамите в никакъв случай да не се отхвърлят и да не разрешават някой да им споделя, че времето им е минало.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР