Всичко може да се подобри в живота на съвременния човек,

...
Всичко може да се подобри в живота на съвременния човек,
Коментари Харесай

11 умствени навици, от които да се откажете, за да имате успех

Всичко може да се усъвършенства в живота на актуалния човек, в случай че той открие и поработи върху минусите на своето мислене, постоянно подбудени от пренатоварване с информация, прекомерно малко физическо придвижване, прекомерно малко действително другарство и допир с природата, прекалено много превозване на време в офиса и във виртуалния свят на обществените мрежи. 

Тук следват няколко потребни съвета, изброени от  Business Insiderу за освобождение от натовареността и отрицателните резултати на личното мислене, подобаващи за работещи експерти, които считат, че имат потребност от това.

1. Отхвърлете по този начин наречения FOMO . Абревиатурата идва от " fear of missing out " на британски език, или става дума за постоянния страх, че може да пропуснем да забележим нещо важно; да разберем за някаква потребна опция. Това е персонална рецепта за злощастие. Ограничава мозъка до краткосрочно мислене - възпира ни да се прострем в това, което си представяме като визия за себе си, надалеч напред. 

Ако се тревожите да не изпуснете опция за работа, или за бизнес, помнете следния откъс на Ричард Брансън:  " Бизнес възможностите са като рейсове. Винаги идва идващ ". 

Ако сте се пробвали да стане нещо, само че са ви отхвърлили или сте получили отвод, не се фиксирайте върху виновност или горест поради това, а останете щастливи и с добър разсъдък, като знаете, че още една опция ви чака зад ъгъла. Винаги е по този начин. Тя е идната. Може да е по-добра. 

2. Откажете се от нереалистичните стандарти за съвършенност . Разбира се, в никакъв случай не трябва да си вършим работа немарливо, или да правим  неточности от безхаберие, само че да очаквате да сте съвършени 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, е още една неистинска самозаблуда. 

Ще ви зададем въпроса, който Шерил Сандбърг, основният действен шеф на Фейсбук, постоянно пита: Какво бихте създали, в случай че не изпитвахте боязън?

3. Стига към този момент. Не очаквайте самопризнание от другите . Да, другите хора доста постоянно са разочароващи, те не са това, което чакаме, даже някои от тях да " подават поръчка ", че са такива. Улеснете себе си, като приемете, че никой няма да отдели време да ви награди. Така, в случай че това се случи, единствено ще се зарадвате същински - защото е ненадейно. (Признайте още, че самите вие постоянно сте забравяли да възнаградите други хора, а те евентуално са го очаквали...)

И също, когато знаете, че вие няма да получите премия от другите, ще знаете, че има един единствен човек, който може да ви награди - това сте вие самите. Възнаградете се. Вие знаете защо. 

4. Спрете да говорите отрицателно на себе си . Става дума за неприятните неща, които мисловно си споделяме - изпълнени със подозрения думи и самокритики, обиди. Изследвания демонстрират, че 300 от 1000 думи, които хора си казвали за 1 минута, били неприятни. Обучението на американските морски тюлени да вземем за пример включва позитивно самоговорене, като метод да се преодолее напрегнат ден, да се избегне негативност, която прави индивида неефикасен, или способ да се реагира вярно в патова обстановка, да кажем като кислородът в бутилката свърши под вода. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР