“Всичко може да се очаква от днешното заседание. От ПП

...
“Всичко може да се очаква от днешното заседание. От ПП
Коментари Харесай

Проф. Киров: Може да очакваме още двама кандидата за председател на парламента


“Всичко може да се чака от днешното съвещание. От Политическа партия нощес не дадоха крачка обратно, единствено отдръпнаха си. Може да чакаме още две кандидатури. “ ” и “ ” към момента не излъчили претендент ”, съобщи преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров в предаването “Тази заран ”.

Той акцентира, че ръководителят е първи против равни, а функционалностите са му такива, че той би трябвало да е политически безпристрастен.

Вчера първото съвещание на новия 48-ми парламент стартира с казус, тъй като партиите не можаха да изберат ръководител на Народното събрание. На балотаж народните представители не съумяха да решат какъв да е първият измежду равни - Росен Желязков от или Никола Минчев от " ". В търсене на решение нощес от " " предложиха да има ротационно председателство. От споделиха, че са съгласни. По-късно обаче " " отдръпнаха кандидатурата си. Така през днешния ден ще бъде изработен нов опит за избор.

Киров сподели, че може да се чака да бъдат вкарани и други похвати с играта на кворум.

“Нашата парламентарна процедура и парламентарният устав имат необичайно схващане за това кой участва и кой отсъства в залата. На последващо място този междинен бутон на пултовете за гласоподаване “въздържал се ”. От какво се въздържат? ”, добави той.

Повече за това какво би могло да се случи в Народното събрание - гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР