Всичко може да се очаква. И увеличение, и спад в

...
Всичко може да се очаква. И увеличение, и спад в
Коментари Харесай

Зърнопроизводител: Увеличението или спадът на цените зависи от международните пазари

Всичко може да се чака. И нарастване, и спад в цените на продуктите, без да уточнявам кои артикули, тъй като всичко зависи от пазарите, интернационалните, борсовите, подвластни сме от цени на горива, нефт и така нататък Това сподели ръководителят на Тракийския съюз на зърнопроизводителите Радослав Христов.
По думите му, при плодовете и зеленчуците има сезонни цени и е обикновено, наближавайки есента и зимата, да стартират малко по малко да нарастват, имайки поради, че производството в България след летния сезон понижава фрапантно и се усилва вносът.
" Макар, че логиката от време на време не кореспондира с действителността, тъй като при нас сега е назад. Вносът е много по-евтин от българското ползване, до момента в който при плодове и зеленчуци е назад - вносът е много по-скъп от българското. Това е, че от време на време икономическите закони не могат да бъдат използвани еднообразно на всички места и за всичко ", добави Христов. Председателят на Тракийския съюз на зърнопроизводителите уточни, че откакто подписаха меморандума с държавното управление, към този момент не се чакат следващи митинги, само че те не са изключени.
" По отношение от 2 до 5 точка, които са свързани с национални европейски заплащания, приказвам за всички останали браншове, без бранш " зърнопроизводство ". Там мисля, че няма да има някакъв проблем. Сега, в случай че има забавяне от 2-3-5 дни, не мисля, че ще бъде съдбовно за сътрудниците от другите браншове и сектори. По принцип, разковничето като цяло е във вноса на слънчоглед от Украйна, защото сега не престава да стои много огромно количество български слънчоглед по складовете. Тук разтварям една скоба, че без значение от възбраната, меморандумът, който има, а и по времето на самата възбрана, която беше от май до 15 септември 2023 година, се намираха отново аргументи да бъде заобиколена възбраната за импорт на слънчоглед, като слънчогледът се продаваше като румънски, като не знам какъв, и то това е казусът и с другите артикули също ", сподели още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg