Всичко, което трябва да знаем за новите тенденции в баните

Всичко, което трябва да знаем за новите тенденции в баните ...

Топ 5 тенденции през 2021 г. в баните, предпочитани в момента


Всичко, което трябва да знаем за новите тенденции в баните през новата година, синтезирано и обобщено от експертите , и .

Плочките вече не са изцяло в банята

Новите тенденции в баните и тоалетните е вече да не са облепени в плочки от пода до тавана, както беше в миналото. Клиентите за бани все по-често искат от дизайнерите да комбинират плочки, например с влагоустойчива боя или тапети. Отдавна вече хората не се страхуват да прилагат тези методи за довършване на мокри помещения. Спряха да си задават въпроса: какво ще стане, ако мухъл или плесен се появят на тези места. Клиентите действат по-смело. Те започнаха да се отнасят по-смело и спокойно към тапетите и рисуването в баните, някои дори го поставиха като приоритет. Баните вече не се възприемат като стая с плочки. Започнаха да се използват все повече материали като кварц, винил, тапети.

Вместо фабрична душ кабина - преграда

Тенденцията продължава да замества стандартната вана с душ кабина. Но ако пространството позволява, хората поставят и двете за удобство: баните с душ и вана вече не са рядкост у нас. Самите душове също са се променили: вместо масивна кабина (по-скоро като солариум), клиентите все повече искат да направят визуално лека преграда, например стъкло със стъклена врата. Големите душ кабини в малките бани са заменени от стилни душове със стъклени прегради. Всички комуникации са скрити, тоалетните често са окачени с инсталации, пералните машини са маскирани с мебели. "

Душ или вана - какво да изберем?

Когато пространството позволява, клиентите се приканват да направят както функционален душ (удобен за използване в ежедневието), така и самостоятелна баня (за релаксация от време на време).

Акцентни стени - вместо бордюр за плочки

Делфините, цветята и реалистичните картини от плочки за баня, които отдавна се смятат за класика на ежедневния жанр на баните, вече не са толкова предпочитани. Съдейки по исканията на клиентите, ярките мозайки и флоралните орнаменти за декоративни бордюри по стените вече не са популярни. И този принцип на декорация на стените изчезва. Акцентът на стените все по-често се предпочита да бъде от жива зеленина.

Заявка за естествени нюанси

Клиентите активно желаят да използват естествени материали за декорация като мрамор и гранит. Залагат също на порцеланови каменни съдове за декорация с шарка, имитираща естествени материали. Що се отнася до модните цветове и нюанси, най-често в заявките на клиентите днес можете да намерите желанието за естествен, сдържан асортимент. Ярките и тъмни цветове на плочките и мебелите за баня изглежда са останали в миналото. Въпреки че някои клиенти могат да изберат например ярка боя, която да контрастира с основния цвят на плочките.

Източник: news.bg