Всичко, което става в момента, отново става причина за тоталното

...
Всичко, което става в момента, отново става причина за тоталното
Коментари Харесай

Христо Карастоянов: Няма тема, по която българите да не се хващат за гушата

„ Всичко, което става сега, още веднъж става причина за тоталното ни разделяне. Няма нищо, по което да не сме разграничени да се хващаме за гушата “.

Това сподели пред „ БНР “ писателят Христо Карастоянов , съгласно който това разделяне не е инцидентно, защото е в интерес на някого. 

„ Кажете ми една елементарна преживелица от нашето всекидневие, която да не провокира мигновено кавги “.

Според него огромните разногласия през последните месеци за националния празник за довели до помрачаването на светли дати като 6 септември и 22 септември . По думите му всичко това, което се случва е следващата линия на разделяне. Той добави, че е прочел цялата Конституция и в нея по този начин или другояче на никое място не се загатва по кое време би трябвало да бъде националният празник на България, което на процедура значи, че целият спор е бил непотребен

Писателят разяснява и последната настояща тематика с митинга на земеделците , която още веднъж е довела до кавги и разделяне на обществото на две крайни позиции, сред които не е имало опция за разговор.

„ Ако влезете във Facebook ще видите две отзиви „ Аз съм за държавното управление “ и „ Аз съм за зърнарите “. И готово – пушилката е подготвена “.

Според него резултатът от  площадните революции в последна сметка се е оказал отрицателен, защото е довел до съмнение в личните ни сил и и във опцията за някаква смяна.  

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР