Всичко, което сме предложили от България по темата с миграцията,

...
Всичко, което сме предложили от България по темата с миграцията,
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: Европейският съвет прие всичко предложено от България по темата с миграцията


Всичко, което сме предложили от България по тематиката с миграцията, сътрудниците на Европейския съвет го одобриха. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел. Той уточни, че ще бъдат отделени повече запаси за защита на външните граници. „ Споразумението с Турция работи. Ще се работи и с страните от Африка за подписването на сходни съглашения “, добави министър-председателят. Борисов акцентира и че се е обсъждала опцията и за създаване на зони за сигурност отвън Европа. Той подчертава и върху това, че центровете за мигранти в Европейски Съюз би трябвало да са доброволни и че България няма потребност от такива.

Премиерът Борисов приветства и решението на Съвета за започване на предприсъединителни договаряния през 2019 година с Албания и Република Македония. Той уточни още, че всички са дали своят вот единомислещо и за удължаването на глобите за Русия.

Министър-председателят акцентира, че България е получила признанието на водачите за ротационното председателство и разясни, че то приключва с контрактувани нови 2 милиарда евро повече средства по новата финансова рамка. Борисов уточни и че през вчерашния ден външният дълг на страната ни е паднал от 25% на 24% от Брутният вътрешен продукт.

По думите на българския министър-председател приемането ни в банковия съюз и в така наречен чакалня на еврозоната би трябвало да станат в един ден. „ Готови сме за банковия съюз, само че в един ден с подписването за влизане в чакалнята. Нека имам съответния мониторинг, само че да имаме и твърда дата. Такива са разпоредбите “, разяснява още министър председателят.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР