Всичко, което се случва с Народното събрание, несъмнено е моя

...
Всичко, което се случва с Народното събрание, несъмнено е моя
Коментари Харесай

Минчев: Металните решетки в парламента са премахнати -

Всичко, което се случва с Народното събрание, безспорно е моя отговорност. Решетката пред Народното събрание към този момент я няма, демонтирана е, тъй че се надявам тази история да остане един неприятен спомен от тази седмица и от историята на 47-ото Народно заседание.

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев пред БНР за поставените по искане на НСО решетки на вратите на Народно събрание.  По-рано през днешния ден депутатът от " ИТН ", че Минчев е знаел за тях от януари и е подписал няколко докладни

" Следващата пленарна седмица я посрещаме без решетката. Казусът по какъв начин се стигна до нея стартира още от митинга, проведен от " Възраждане “ през януари във връзка " зелените документи “ и тогава имаше пробив в сигурността. Ако си спомняте, тогава полицията първоначално подходи по-меко, служителите на реда нямаха и щитове, нямаха палки ", сподели Минчев.

По думите му първоначално са се пробвали да имат по-умерен метод, само че се стигна до " един пробив, който, несъмнено, тормози защитата и те тогава загатнаха няколко ограничения, които могат да се вземат, с цел да се усили сигурността на самата постройка ".

" Една от ограниченията беше и да има на прозорците на първия етаж железни решетки, тъй като те са на доста ниско и от позиция сигурност това е проблем, само че Слава Богу не се е случвало. Това бяха диалози в джука форма. След това към този момент постъпи писмо от НСО с изброени съответни ограничения, което е било адресирано не до мен, а до основния секретар ", добави Минчев.

Той изясни, че някои от ограниченията са били отхвърлени от страна на администрацията:

" Аз нито знаех, че са осъществени огледи, нито че е постъпила съответна оферта. Това, което стигна до мен, е докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноски по бюджета. Действително не съм обърнал внимание, че има подобен план за слагане на железни уреди ".

Попитан за отсъствията на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски ръководителят на Народно събрание изясни, че не ги извинява.  " В интерес на истината господин Пеевски и не пуска молби за опрощение и има неизвинени отсъствия. Той не получава заплата, когато отсъствията не са извинени ", добави той. 

За ветото на Северна Македония и Мивчев съобщи, че Министерският съвет не готви повдигане на ветото за участието на страната в Европейския съюз ".

" Категорично няма еднолично повдигане на ветото. Това е тематика, която доста комфортно може да се експлоатира за политически цели. Реална причина да се твърди, че ние ще отстъпим от националния интерес на България, няма. Българската позиция по тематиката е ясна и ние чакаме осъществяване на контракта за добросъседство и на другите съглашения ", добави той. 

Председателят на Народно събрание добави, че напън за повдигане на ветото не е имало, а европейски представители се интересуват от тематиката. 

Минчев чака през юни да бъде импортирана актуализацията на бюджета. 

" От 1 юли, да вземем за пример, от когато е планувано и нарастването на пенсиите, тогава към този момент да е влезнало в действие изменението. Ако не, да е напълно дребна разликата. Законът за Данък добавена стойност най-малкото би трябвало да претърпи промени и изобщо данъчните закони ще имат промени ", сподели още той. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР