Всичко, което се появи в публичното пространство до този момент,

...
Всичко, което се появи в публичното пространство до този момент,
Коментари Харесай

Адвокатът на семейството на Пламен Пенев: Шестима души едновременно не могат да проверят лична карта на един човек

„ Всичко, което се появи в общественото пространство до този миг, буди неразбиране за метода на деяние на служителите на реда, които са били на мястото. За страдание, фрагментите са в тъмната част на денонощието и не са доста ясни, само че от придвижванията, по своята рязкост и динамика, в това число скупчването на доста хора на едно място, без да се знае за какво, не е мъчно да преценим, че шестима души по едно и също време не могат да ревизират персонална карта на един човек и явно вършат нещо друго. Всичко това приказва за проблеми в дейностите ”. Това съобщи пред Нова тв Емил Йорданов, юрист на фамилията на Пламен Пенев, който умря след гонка с полицията в Стара Загора.

По думите му значително тези каузи се вземат решение от медицинските експертизи. Именно те ще покажат какви увреждания е имал потърпевшият, добави бранителят. Той показа и че няма удостоверение на появилата се информация, че Пенев е бил задушаван от органите на реда. Според него обаче фрагментите биха могли да потвърдят един сходен излаз.

„ Има задоволително записи и това, че по някакъв метод са свалени от интернет, не значи, че те няма да бъдат въведени в досъдебното произвеждане ”, разяснява Йорданов. Адвокатът отхвърли да има информация за това дали Пенев е носил нож в себе си и е заплашвал други жители с него.

„ Прави усещане, че се приказва с недомлъвки. Очевидно много хора желаят да заемат някаква защитна позиция, в това число и изказванията за здравословното положение на потърпевшия са една чисто защитна позиция за тези, които се тормозят от дисциплинарно наказване. Търсят се оправдания, тъй като това, че индивидът е имал заболяване, не значи, че би трябвало да бъде погубен от пердах ”, съобщи още юристът.

„ Съмнението, което имам, е, че става въпрос за тежко физическо влияние върху мъжа. От какъв вид – не мога да кажа. Дали е притискан, дали е удрян и това е довело до смъртния излаз, ще кажат медицинските експертизи ”, посочи Емил Йорданов.

Той счита, че казусът е можело да бъде затрупан, в случай че не е било мощното медийно отразяване.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР