Всичко, което правите в този момент, се записва. Следят ви

...
Всичко, което правите в този момент, се записва. Следят ви
Коментари Харесай

Как Big Brother работи за рекламодателите

Всичко, което вършиме в този миг, се записва. Следят ви компютърни стратегии и камери, конфигурирани в монитора. Нещата са стигнали до ниво, което и най-големият почитател на теорията на конспирациите допреди няколко години не би могъл да допусна. Може би сте морално готови за това, че ви наблюдават от самото начало. Но нещата са по-лоши, в сравнение с мислите. Вашите секрети се продават, с цел да ви се предлага реклама, съответстваща на ползите ви.

Фейсбук събира данни за хора, които не употребяват Фейсбук

Дори да не ползвате Фейсбук, отново ви наблюдават. Почти на всички уеб сайтове има алтернатива "лайк ", която може да задействате даже да не употребявате тази обществена мрежа. Фейсбук я е добавила, с цел да може да споделяте съвсем всяка публикация, която ви е харесала. И не е наложително да я употребявате, с цел да знае компанията какво вършиме. Просто в случай че се намирате на избран уебсайт, там към този момент са наясно, че разглеждате публикацията. Проследяват се и мненията ви, както и уеб страницата, на който ще преминете по-късно. На собствен ред той също продава цялата тази информация. На процедура държанието ви - на която и да било страница, се проучва за основаването на реклама.

Apple ревизира какъв брой пари имате в банковата сметка

През 2015-а Apple се снабди с патент за стратегия, която е конфигурирана на iPhone. Целта й е да следи по какъв начин проверявате банковата си сметка и кредитната си карта, да обясни какъв брой пари имате и да продава информацията за салдото на рекламодателите. Те пък не се и стараят изключително да скрият това, което вършат. В патента е указано, че стоките и услугите са популяризират на целеви групи консуматори въз основа на данните за положението на техния баланс. Официално шефът на Apple Тим Кук отхвърли, че има намерение да употребява тази стратегия. Той произнесе дълга тирада, потвърждавайки, че шпионирането на потребителите за добиване на полза е "лошо " и не е нещото, с което би желал да се занимава неговата компания.

Рекламодателите виждат лицата ви през камерите

Мнозина са забелязали, че върху камерата на ноутбука на Марк Зукърбърг има лепенка. Това провокира редица въпроси и терзания. Фейсбук в никакъв случай не е признавала, че следи потребителите през камери, само че самият факт, че тази на създателя на мрежата е "сляпа ", подсказва, че той знае нещо, което останалите не знаят.

Други компании се занимават напълно намерено с това. Emotional Analytics да вземем за пример е създала стратегия, която употребява уеб камера, с цел да следи лицата на потребителите без тяхното позволение и да проучва израженията и реакциите им на рекламата. Малко компании биха си признали, че ви следят нерегламентирано, само че има аргументи да се допуска, че това се случва непрестанно. Неотдавна Android обнови политиката си за сигурност и забрани на приложенията да употребяват камерата на мобилния телефон за записване на лицата на потребителите.

Лицензирани камери ви следят на всички места

Дори да не употребявате електронни устройства, фирмите могат да ви наблюдават където и да се намирате. Съществуват голям брой компании, употребяващи лицензирани камери, които разрешават събирането на данни във всяка точка на света. Цялата тази информация, дружно с информацията за салдото на банковата ви сметка, историята на покупките ви и данните за местожителството ви, може да се продава на рекламодателите. Застрахователните компании също не са срещу да получават такава информация и да я употребяват за свои цели.

Супермаркетите ви наблюдават с Wi-Fi

Ако в супермаркета ви предложат безвъзмезден Wi-Fi, не е единствено от доброта. Това се прави, с цел да могат да се проследят дейностите ви вътре в магазина - кои щандове посещавате и от какви артикули се интересувате. Наред с това "се вижда " какво търсите в телефона си и какво си купувате. Повечето супермаркети към този момент си признаха, че наблюдават придвижването на клиентите си.

Записват скрито какво говорите

Съществуват безусловно стотици приложения, които имат секрети стратегии, запечатващи всичко, което се случва към вас. Повечето от тях са основани от компанията Alphonso. Тя "държи " микрофона си постоянно включен - даже когато приложението е затворено. С помощта на този микрофон може да се подслушва какви излъчвания гледате по малкия екран и по какъв начин това въздейства на държанието ви. Например приложението може да "чуе ", че гледате реклама на пица, а по-късно вършиме съответната поръчка по телефона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР