Всичко, което ни е нужно, е любов, казват мъдрите хора... Когато

...
Всичко, което ни е нужно, е любов, казват мъдрите хора...
Когато
Коментари Харесай

Любовта във факти

Всичко, което ни е нужно, е обич, споделят мъдрите хора...

Когато обичаме, самочувствието ни се покачва, усещаме прилив на сили, а сърцето - органът, който асоциираме с любовта, получава заряд от здраве.

Как става това?

Времето, прекарано с обичания човек, намалява кръвното налягане

Този факт е доказан и с проучване, което открило, че когато сте до обичания човек, кръвното ви налягане е по-ниско, в сравнение с в случай че сте до чужд. Според учените повода за този резултат е, че когато сте дружно с обекта на вашите усеща, вие по-малко говорите и получавате такава прочувствена поддръжка, каквато може да ви даде единствено човек, който добре ви познава.

Сърцето ви се тренира, когато бие учестено

Когато срещнете индивида, който обичате, мозъкът ви отделя редица хормони, като допамин, адреналин и норепинефрин, които карат сърцето ви да бие по-силно и по-бързо. Тези кратковременни експлоадирания упражняват сърцето, с цел да може то по-ефективно да изпомпва кръвта. Същото се случва и когато спортувате, само че в по-малка степен. Затова не се отхвърляйте от тренировките даже, когато сте влюбени.

Прегръдките са лечебни

Казват, че по една прегръдка дневно ще ви отдалечи от лекарския кабинет. Когато прегръщате обичания човек, в организма се създава веществото окситоцин. Това е хормонът на положителното въодушевление, който може да намали равнището на стрес, както и кръвното налягане.

Смехът уголемява кръвоносните съдове

Когато сте влюбени, през множеството време сте в положително въодушевление и дори се смеете без причина. Последни проучвания, извършени в Университета в Мериленд, откриха връзка сред психическия стрес и свиването на кръвоносните съдове, което лимитира свободното придвижване на кръвта и води до атеросклероза. Смехът има тъкмо противопоставен резултат, като уголемява кръвоносните съдове.

Писането на любовни писма смъква холестерола

Едно е да чувстваш обич, друго е да пишеш за нея, само че и това е потребно за здравето, както демонстрира изработен опит. Студенти трябвало в продължение на 20 минути да пишат за любовта си към непосредствен човек. Последващите проучвания посочили намаляване на общото равнище на холестерола.

Позитивното отношение снижава риска от сърдечен припадък

Все повече изследвания удостоверяват, че позитивният взор върху живота пази от сърдечно-съдови болести. Към позитивното отношение учените причислиха възприятието на наслада, благополучие, удивление, възторг и задоволство, които изпитвате, когато до вас е обичаният човек. Изследователите откриха, че при хората с високи индикатори на позитивизъм рискът от сърдечно-съдови болести е снижен с 22 %.

Хващането за ръка успокоява нервите

Навикът да се държите за ръка има успокояващо влияние върху организма. Специалисти са открили, че дори докосването на чужд успокоява, въпреки и не в такава степен, както съприкосновението с обичания човек. Това не е за занемаряване, тъй като нарасналото равнище на стрес и паника е обвързвано с високо кръвно налягане, което може да провокира сърдечно-съдови болести.

Източник: health.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР