Всичко е заради тези безкрайни дъждове, от които само дето

...
Всичко е заради тези безкрайни дъждове, от които само дето
Коментари Харесай

Диетата на Гуинет Полтроу: Не яжте полуфабрикати

Всичко е поради тези безкрайни дъждове, от които единствено дето към момента не са ни покарали свински опашки. Мрачното надвиснало небе въздейства зле на настроението и ни подтиква към хранителни злоупотреби. Лошото е, че човек и добре да живее, един ден облича банския и вижда, че огледалото му се е развалило. И то, и оня безсрамник, кантарът, като че ли са се наговорили да ни скапят самочувствието тъкмо преди морето. Като прибавим към това и обстоятелството, че облеклата са ни поотеснели, осъзнаваме че май се постанова да се приведем в естествени граници. Единици са кльощавите дами и мъже, които си разрешават безнаказано всекидневни гуляи с висококалорични и нездравословни храни. А даже и те след избрана възраст стартират да натрупат мастни депа под формата на любовни дръжки, сакове към талията и гроздове целулит.

Затова да забележим по какъв начин поддържат формата си звездите. Стройната като тръстика Гуинет Полтроу дължи привлекателната си фигура частично на природата. Сиреч, след 6 месеца висококалоричен режим, би наедряла неприятно, само че надали може в миналото да замязя на героинята си от “Свалячът Хал ” (там играе 200-килограмова жена). Дори с нейния “слаб ” ген, тя съблюдава непоколебим режим на хранене, с цел да наподобява добре.

Това е макробиотичната диета, създадена през 1920 година от японския мъдрец Джордж Обсава. Принципът е да се храним с елементарни и здравословни храни, без отрови. Да не прекаляваме с количествата и да набираме на организма си единствено това, от което се нуждае, без остатъци. За Гуинет макробиотичната диета значи по-скоро аскетичен метод на живот, в сравнение с недояждане или ограничения. Менюто й се състои от пълнозърнести храни, био зеленчуци и плодове. Хапва риба и пилешко, само че в лимитирани количества. “Позволявам си някои дребни грехове – от време на време пия по чаша алено вино вечер и в събота си възпламенявам цигара. ” Салатите и пилето си най-често полива с обичания си дресинг “Зелена богиня ”. На 45 години Полтроу има фигура на момиче. Тайната й е в това, че съвсем в никакъв случай не прегрешава със неразрешените храни.

“Обикновено на закуска изпивам едно смути, за обяд похапвам нещо с протеин и салата, а за вечеря – каквото ми се прииска, само че заобикалям модифицирани храни, сладкиши с царевичен сироп и такива неща. Не върша пречистващи режими, в случай че не тествам нещо за уеб страницата си. ” В нейния уебсайт Goop може да намерите предписания, изпитани персонално от Полтроу, като тази за пържени филийки без глутен (виж в карето по-долу). По думите на русокосата звездата, тя въпреки всичко не е напълно прецизна в спазването на макробиотичните правила. В изявление пред Опра Уинфри Гуинет признава: “Знаете ли, просто не съм в положение да вардя диети. Самата мисъл, че някаква храна ми е неразрешена може да ме подлуди. Ако прегладнея, си похапвам сурови бадеми и стафиди или пък пия кокосово мляко или смути от кейл, лимонен сок, вода и малко агаве. С всички сили се старая да заобикалям пържените картофки, тъй като са ми уязвимост. ”

Въпросът е по какъв начин холивудската звезда, която ненавижда диетите, намира волята да съблюдава възбраните. “Много просто – би дала отговор тя. – Представете си къде сте сега и къде бихте желали да стигнете. Визуализирайте по какъв начин ще изглеждате, в случай че деянията малко воля. ” Полтроу поддържа изящните си линии с по един час кардио извършения във фитнеса 4 дни в седмицата. “Това е задоволително, стига да внимаваш по какъв начин се храниш. Но аз избирам да прекарам повече време във фитнес залата, в сравнение с да се лимитирам. ”

ПРИМЕРНО МЕНЮ


Закуска
мъфин от сладостен картоф
яйце, чукнато във вряща вода (както се вършат яйца по панагюрски)
салата от спанак с чесън
пуешки бекон

Обяд
Салата: от пачи бекон, маруля, авокадо на кубчета, ситно накълцано месо от сварен омар и чери домати със сос винегрет с кленов сироп.
Основно: Пуешки бульон с елда
или
Бобена салата с печени скариди

Вечеря
Ризото с грах
или
Ориз с кейл, чесън и зелен лук

Забранени храни
Рафинирани въглехидрати
Бяла захар
Алкохол
Кофеин
Преработени храни

РЕЦЕПТА

Пържени филийки без глутен

Номерът е в това, че авансово запичаме филийките от безглутенов самун, с цел да не поемат по-малко от панировката. Разбира се, може да ги приготвите и с елементарен пълнозърнест или бял самун хляб. 2 или 3 порции.

За черешовото сладко:
500 гр. череши
2 с.л. кленов сироп
1/2 ч.л. надробен кардамон
Половин настърган лимон със сока му

За филийките
6 филии
2 яйца
чаша и половина какаово мляко
какаово масло за запържване на филийките
Съставките за сладкото би трябвало да кипнат, след което намалете котлона и оставете сместа да къкри към 15 минути, до момента в който се сгъсти.
Препечете на тостер филийките, разбийте яйцата с какаовото мляко. На приблизително висока температура на котлона поставете в тигана лъжица кокосово олио.
Топвайте филийките в сместа и незабавно поставяйте в тигана, с цел да не попият доста от панировката. Пържете до златисто.
Сервирайте, заляти с топлото сладко.

РЕЦЕПТА


Дресинг „ Зелена богиня “

3 стръка зелен лук
1/2 зелено люто чушле
1/2 чаша кисело мляко (козе)
1/2 чаша раздробен зелен кориандър
сока на един лайм
1/2 чаша зехтин
сол
1 с.л. мед
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР