Всичко е възможно. Няма смисъл предварително да натоварваме хората дали

...
Всичко е възможно. Няма смисъл предварително да натоварваме хората дали
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Възможно e и удължаване на новите мерки

Всичко е допустимо. Няма смисъл авансово да натоварваме хората дали ще удължим тези 10 дни. Нека да забележим наклонността. Това разгласи пред основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в отговор на въпрос каква е вероятността да бъдат удължени новите противоепидемични ограничения.

Що се отнася до това какви цели си слагат здравните управляващи с новите ограничения, Кунчев съобщи, че се надява на " начало на понижението на пика или най-малко да има стациониране на новите случаи ".

Той обаче не се ангажира с избрани стойности като численост на новозаразените, защото " тази зараза сподели, че няма предел ".

" Локдаунът влиза в действие през днешния ден, тъй като бяхме подложени на критика, че сътворяваме доста усложнения за бизнеса. Тези няколко дни дадоха опция за обмисляне ", изясни основният държавен здравен контрольор.

" Някои лечебни заведения са извънредно натоварени ", сподели още Ангел Кунчев.

" Не получаваме РНК ваксини и не мога да кажа за какво. Трябва да се реши казусът с логистиката - за доставянето на имунизациите откъдето потеглят, до нашите практики ", сподели пред Българска национална телевизия доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

" Фактите са, че 75% близо от сътрудниците сме получили сред 10 и 40 дози към 12 март, а сме декларирали сред 50 и 200 дози. При нас има към 400 000 индивида, които чакат да бъдат ваксинирани ", безапелационен е доцент Киров.

Той съобщи, че не е правилно изказванието, че в самото начало персоналните не са желали да слагат РНК ваксини на пациентите си.

" Нямаше фризери даже и се обсъждаше, че евентуално при нас, съгласно това, което се знае, най-лесна за използване ще бъде имунизацията на " Астра Зенека ". После излязоха задоволително данни, видя се, че и РНК имунизациите може да се складират няколко дни в ледник, изясни доцент Киров. - Ние постоянно като съсловие сме подхождали безпределно етично. Проф. Гигов си разреши да каже, че сме абдикирали от имунизацията - като отговор ще помоля единствено да му покажете мои сътрудници, които чакат на опашка за ваксини. "

" Рискът би трябвало да бъде обмислен, само че по-добре е да се ваксинираш, в сравнение с да не го правиш ", уточни той по отношение на имунизацията.

Общопрактикуващият доктор съобщи, че при тяхното съсловие също има зелени коридори за имунизация и не е ясно за какво при тях няма доставяне с задоволително ваксини, а се отварят коридори във имунизационни центрове.

Той не отхвърли, че евентуално има значение и заплащането на персоналните лекари от 10 лева на сложена ваксина.

" Аз съм индивидът, който предложи тази цена, колкото и нескромно да звучи и с моите сътрудници я договорихме ", уточни доцент Киров.

Той прикани жителите да съблюдават обикновени правила като носене на маски и съблюдаване на хигиена, вместо да се стига до затваряне и ограничавания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР