Всичко е точно. Евгени Крусев няма от какво да бъде

...
Всичко е точно. Евгени Крусев няма от какво да бъде
Коментари Харесай

Крусев спазил закона до последната му буква

" Всичко е тъкмо. Евгени Крусев няма от какво да бъде обезпокоен, тъй като е спазил закона до последната му писмен знак . ".

Това разгласи на излизане от Националната следствена работа Менков Менков, юрист на подалия предходната седмица оставка зам.-кмет по транспортни въпроси в Столична община Евгени Крусев.

Това, което е направил Крусев, е законно и не са произтекли никакви нездравословни последствия, а даже в противен случай - спестени са пари на данъкоплатеца и общината , изясни Менков.

 Крусев не се опасява от повдигнатите му обвинявания
Крусев не се опасява от повдигнатите му обвинявания

Водя се от ползите на общината, увери той

Крусев не е нарушил Закона за публичните поръчки (ЗОП), твърди отбраната му.

Обвинението против Евгени Крусев е за закононарушение по работа .

 Зам.-кметът по превоза не познава добре Закона за публичните поръчки Обновена
Зам.-кметът по превоза не познава добре Закона за публичните поръчки

Столична община е трансформирала условията за ремонта на бул. " Граф Игнатиев "

В постановлението се твърди, че е нарушил служебните си отговорности и е трансформирал изискванията на публичната поръчка . В него обаче не е посочено какви са вредите, а че са могли да настъпят нездравословни последствия, посочи Менков.

Според него, Крусев не би могъл да направи нещо самичък, без да бъде посъветван от нито един човек от експертния състав от другата сфера на науката и техниката.

" Тепърва се чака да разберем какви вреди биха могли да настъпят и какви биха били те ", акцентира юристът.

На въпрос кой различен с изключение на него би трябвало да бъде обвинен , Менков означи, че въпросът би трябвало да се отнесе към държавното обвиняване . На него не може да му се задават такива въпроси. По време не разпита не станало ясно дали ще има и други привлечени към обвиняването. Ако има такива, те щели да бъде оповестени.

 Евгени Крусев подаде оставка
Евгени Крусев подаде оставка

Той е упрекнат от прокуратурата за ремонта на ул. " Граф Игнатиев "

По-важното, по думите му е, че Крусев си е подал оставката, с цел да не пречи на следствието на прокуратурата .

 Барбалов поема краткотрайно поста на Евгени Крусев
Барбалов поема краткотрайно поста на Евгени Крусев

Заместник-кметът по финансови и икономически въпроси става и зам.-кмет по превоза

От своя страна Евгени Крусев напомни, че виброизолационната поставка на столичната улица " Граф Игнатиев " е била заменена след глоба на експертен съвет, в който са се подписали 29 души . Промяната била направена за по-доброто и качествено осъществяване на улицата.

Крусев не се тормози от повдигнатите му обвинявания и е подготвен да спомага на прокуратурата до разрешаването на случая . Той акцентира, че не се усеща като изкупителна жертва на ремонта на столичната улица " Граф Игнатиев ".

По думите му ремонтът бил нужен и неотложен, тъй като улицата била в доста неприятно положение . Улицата трансформира своя тип и тя ще бъде доста по-хубава и една от хубавите софийски улици, счита Крусев.

Припомняме, някогашният зам.-кмет Евгени Крусев подаде оставка поради скандал с ремонта на улица " Граф Игнатиев ". По-късно основният прокурор Сотир Цацаров уточни, че Крусев е разследван за длъжностно закононарушение, обвързвано с нарушаване на Закона за публичните поръчки.

Обновяването на столичната улица " Граф Игнатиев " продължава доста след периода за осъществяване на обекта, той бе придружен и от редица кавги - премахването на дървета, слагането на подземни кофи за отпадък и други. По-голям отзив имаше съпътстващия план към църквата " Свети Седмочисленици " и публичното отвращение от избора на плочки.

Проблем обаче се оказа и смяната на плана за трамвайните релси, около който се разбра, че е променено осъществяването на публичната поръчка и виброизолационна настилка. По тази причина Министерството на районното развиване и благоустройството извърши неколкократни инспекции на ремонта, с цел да се увери, че качеството на употребяваните материали дава отговор на стандартите.

Освен това през октомври тази година строителната компания " Джи Пи груп " беше санкционирана поради некачественото осъществяване на публичната поръчка. Освен това прокуратурата стартира следствие на изпълнителя " Джи Пи груп " освен за корист с евросредства, само че и за пране на пари.

На 27 ноември загражденията бяха отстранени, а на идващия ден бяха пуснати тестово и трамваите по булеварда. Тогава зам.-кметът по превоз на столицата Евгени Крусев увери, че трасето към този момент е изцяло построено и ще бъде отворено до Коледа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР