Всичко е под контрол и финансовото състояние на БДЖ е

...
Всичко е под контрол и финансовото състояние на БДЖ е
Коментари Харесай

Новото ръководство на БДЖ иска да изкара системата от 19 век

Всичко е под надзор и финансовото положение на БДЖ е устойчиво. Това разгласи новият изпълнителен шеф на " Холдинг БДЖ " Никола Василев при представянето на новото управление на компанията.

Компанията е обществена и приходите на БДЖ са към 350 млн. лв. годишно , от които половината са субсидирани от страната.
40 млн. лв. е финансовият запас на година и 100 млн. лв. са оперативни отговорности на снабдители.

Паричният поток, който подсигурява компанията е в размер на 20-30 млн. лeва годишно.

Василев разясни, че се хвърлят доста старания, с цел да се даде по-качествена услуга на клиентите на БДЖ. Той напомни, че е имало избрани различия в съвета на шефовете, които са били повече на личностни основи , само че чисто оперативно те са свършили добра работа по изчистване на финансовите отговорности на сдружението.

" Ние може да надграждаме над това, което е реализирано до сегашния миг ", пожела си Василев.

 Трима от управлението на БДЖ подадоха оставка
Трима от управлението на БДЖ подадоха оставка

Владимир Владимиров, Велик Занчев и Филип Алексиев

Според него връзката с обособените сдружения е изгубена , само че с малко по-силен надзор с присъединяване на " Холдинг БДЖ " може да се реализиран доста по-добри резултати в двете сдружения - БДЖ " Пътнически транспорти " и БДЖ " Товарни транспорти ".

Василев акцентира, че в края на 2024 година изтича договорът на БДЖ " Пътнически транспорти " с страната. Компанията би трябвало да бъде подготвена за изискванията, с които ще оперира след 2024 година

Николай Василев: Държавата не разчита на БДЖ да прави дивиденти.

Най-важните задания, които стоят на напред във времето пред новото ръдководство на БДЖ са да бъде оправена вътрешната организация на сдружението, възстановяване изискванията на труд в БДЖ и гарантиране оптималната задоволеност на пасажерите, които употребяват БДЖ.

Новото управление си слага за цел да се изкара системата на БДЖ от 19 век , разширение на осведомителното обслужване към клиентите, завръщане на системата за закупуване на билети и възстановяване графика на придвижване на влаковете.

" Пътникът би трябвало да се усеща като пасажер и като наш клиент ", отсече шефът на БДЖ.

Василев посочи, че гарантирането на удовлетвореността на клиентите зависи от положението на преносимия състав и напъните на новото управление би трябвало да бъде ориентирано това то да бъде във тип, който да бъде комфортен за клиентите.

" БДЖ е знак в страната и всеки, който работи в компанията би трябвало да се усеща горделив, че го прави ", акцентира Василев.

Василев изясни, че БДЖ разполага със забележителен публичен запас и напоследък е във фокуса на публичното внимание. Той уточни, че управлението на компанията желае да прави срещи единствено регулярно за относителен къс интервал от време, с цел да срещат жителите какво се случва в компанията " БДЖ ".

Той даде обещание, че ще бъде стартирана нова процедура по доставката на нови влакове .

 Комисия за защита на конкуренцията спря социална поръчка за 42 влака за БДЖ
Комисия за защита на конкуренцията спря социална поръчка за 42 влака за БДЖ

Заради странни правила на търга

Относно прекратената публичната поръчка за ремонта на локомотивите, Василев означи, че повода по тази причина е, че е останал единствено един участник.
Според него редно било тя да бъде прекъсната, тъй като с съществуването на един участник не е допустимо сравняването на предложения.

 Комисия за защита на конкуренцията спря социална поръчка за 42 влака за БДЖ
Комисия за защита на конкуренцията спря социална поръчка за 42 влака за БДЖ

Заради странни правила на търга

Другите хора в новото управление са Григори Григоров, ръководител на съвета на шефовете на БДЖ, Любомир Илиев, шеф на БДЖ " Товарни транспорти ", Христо Иванов, шеф на БДЖ " Пътнически транспорти " и Цветомир Николов, зам.-председател на Съвета на шефовете на БДЖ.

Счетоводната облага на групата на БДЖ ще бъде в размер на 10 милиона лв..

 Освободиха Велик Занчев и Владимир Владимиров от БДЖ
Освободиха Велик Занчев и Владимир Владимиров от БДЖ

На тяхно място идват Григори Григоров и Светломир Николов

За актуалната година новото управление на БДЖ няма за цел преразглеждане на чиновниците , които работят в компанията.
Около 8 500 души работят в БДЖ " Пътнически транспорти " и БДЖ " Товарни транспорти ".

80 млн. лв. са задълженията към НКЖИ и погасителният проект за изплащането на сумата е в границите на 3 години.

За предходната година близо 717 от влаковете на са стигнали до крайната си дестинация, а закъснението е било с 430 000 минути.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР