Всичко е опорочено. Българската здравна система се контролира, организира и

...
Всичко е опорочено. Българската здравна система се контролира, организира и
Коментари Харесай

Глупави, неграмотни, крадливи хора с лошо ДНК управлявали здравната система у нас

Всичко е опорочено . Българската здравна система се управлява, провежда и управлява от индивиди, които не са с положително ДНК, глупави, необразовани, крадливи - хора, взети от улицата, на които не им пука за теб, за него, за мен .

Ние имаме шанса да променим всичко в опазването на здравето за година, само че трябват хора с положително ДНК, умни хора . Това разяснява в изявление за БГНЕС доктор Панчо Панайотов, доктор от ФСМП-Рила, като мотив за изявлението е негова обява във " Facebook ", в която разказва по какъв начин болница не е приела негова пациентка с COVID-19 поради липса тук-там, и дамата умира.

Д-р Панчо Панайотов е доктор, който е бил кмет на Дупница и депутат от Съюз на демократичните сили.

По думите му в Европа пациентът, отишъл при персоналния доктор, получава всичко, което е належащо за диагностиката на здравето му, без да се преценява лекарят с цени, а пациентът не заплаща такси, не се разхожда с листове хартия по кабинети.

" В Европа солидарното здравно обезпечаване работи безотказно и пациентите се лекуват по добър метод. В България същата тази система е опорочена и не е белята в правилото на здравното обезпечаване, а в извратеността ѝ ", упорства той.

Здравната каса заплаща сума за случаите с COVID-19 и лечебните заведения с ненаситност взимат по-леките случаи, а другите ги отклоняват . Един лек случай на COVID-19 коства на болничното заведение сред 200-300 лв.. Един тежък с повреден терен, където би трябвало да се лекуват и другите неща, коства над 1000 лв..

" Това не е ли геноцид ? Как може да се разделят пациентите на такива, които имат право на живот, и други, които нямат ", пита лекарят, който е родом от град Рила.

Той е безапелационен, че всички имат право на живот . Независимо дали става въпрос за редови жител, министър или народен представител.

Според него има доста свестни хора, само че не се занимават с такава работа, тъй като е тресавище.

" Не лекарите са отговорни . Нашите лекари не са по-глупави от европейските, в противен случай. Системата е опорочена, тъй като се прави от неуки и безотговорни хора . На тях не им пука за непознатата орис ", разяснява доктор Панайотов случая, с който го е сблъскала практиката му.

Той счита, че това, което се прави с пациента, би трябвало да се дефинира само и единствено по медицински индикации, т.е. по добросъвестната преценка на лекаря. Това е здравната същина и нравственос.

Медицинските индикации дефинират ориста на всеки пациент, а в тази ситуация не е по този начин. Тук се дефинират не от медицински индикации, а от финансови , счита лекарят.

По думите му Коронавирус рецесията има своите неприятни последствия, човечеството се самоунищожава . А тази блъсканица повлия още по-зле на здравната система. Има доста затворени отделения, които не одобряват хронично заболели, които имат потребност от лекуване. За тях в този момент вратата е затворена.

Няма толкоз тежко заболели с ковид , сподели още доктор Панайотов и продължи: " Аз нали работя в СПО, ясна ми е картинката. Не мога да схвана лекарите, които са служители, а работещите лекари са на моето мнение. "

Д-р Панчо Панайотов се връща на случая с неговата пациентка, която е трябвало незабавно да бъде призната в реанимация, а те са ѝ споделили да си върви у дома. Областният шеф му се обадил и споделил: " Ние знаем, че по този начин става ", че казусът е явен на всички.

Защо, откакто всички знаят, за какво не се взема решение казусът , пита доктор Панайотов.

Според него казусът с ковид не бил медицински проблем, а опасността от смъртен излаз е пресилена .

" Има познания, които са годни от стотици години. И едно от тези познания е, че ние оцеляваме, тъй като от всички тези вируси, бактерии, микроби, имаме построена съвършена система за имунна отбрана . Ако едно новородено го поставите в стерилна конюнктура и след 15 години го пуснете по софийските улици, то ще банкрутира. То няма построен имунитет. Задължително е голяма част от хората да изградят имунитет към този вирус и той изчезва . Той не се предава през въздуха, а посредством дишането. Имунитетът е неповторима система, по тази причина няма вирус, против който човешкия организъм да не е построил имунитет. Има вирулентни вируси, които са устойчиви и от време на време единият от двама души умира, тъй като не съумява да построи имунитет ", изяснява лекаря.

Той споделя, че би трябвало да си види вирулентността на COVID-а, което е най-важното. " Той гибелен ли е?! Смъртоносен е еболата, чумата, едрата шарка ... Това е друга тематика, няма да правя отстъпка, това са познания, които са на стотици години . Нормално всеки човешки организъм построява отбрана ", показва той.

Нас ни интересуват две неща - прилепчивостта на вируса и степента на увреждане, което предизвиква. Този ковид е от фамилията коронавируси, познати на човечеството, този е нов, тъй като е нов вариант. За разлика от хората, вирусите мутират доста бързо. Наистина медицински проблем не съществува, всичко това е една огромна неистина и машинация , твърди доктор Панайотов.

Той счита, че ние в телата си имаме хиляди вируси.

Истинската причина за гибелта не се слага посредством клиничната диагноза, а се дефинира единствено от един вид лекари - патоанатомите, които работят със гибелта. Само те имат право да кажат кой е умрял от ковид , счита лекарят от Спешната помощ в град Рила.

Той даде образец, че в случай че една кола пътува по едно шосе и се удари в едно дърво, идва кола за спешна помощ и го качва с тежка черепно-мозъчна контузия, несъвместима с живота. Ако при този случай гибелта на този пациент е потвърдена клинично, то диагнозата ще бъде единствено " черепно-мозъчна контузия, несъвместима с живота ". Но, в случай че тялото отиде при патоанатома, който да изследва цялото тяло, в това число и на субклетъчно равнище, той ще каже: " Не, този пациент секунди преди случая е получил трансморален инфаркт, несъответстващ с живота. Той е починал преди да се удари в дървото, по тази причина се е блъснал в дървото. ".

Аз не съм бунтовник, на 100 км по-разумен от мен не можеш да намериш, само че това, което ме разгневява, е неразумното, безапелационен е лекарят.

Д-р Панайотов счита, че откакто здравното министерство е изгубило функционалността да се занимава със здраве, ще прави това, което и в Европа - да се занимава с хигиенно-епидемични проблеми, т.е. с това, което е в този момент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР