Всичко е математика, да знаете. И това как човек сключва

...
Всичко е математика, да знаете. И това как човек сключва
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Всичко е математика - и влюбването, и сключването на брак

" Всичко е математика, да знаете. И това по какъв начин човек подписва брак и се влюбва  - също е математика. Ако не беше математика, аз нямаше да съм тук и нямаше да съм професор по математика, нали се занимавам с математическа обществена динамичност, Това сподели проф. Николай Витанов, математик и физик, в предаването " България, Европа и Светът на фокус " на Радио " Фокус "   в диалог за математическите закони, вселената и тайните на цифрата 3.14, в Международния ден на цифрата Пи, 14-и март, който се чества от 1988 година. 

В отговор на въпроса по какъв начин можем да прилагаме хитринки и посредством цифрата Пи, изчисленията и математиката да направляваме живота си, проф. Витанов сподели: 

" А, това е огромна област. Можете, напълно можете да изчислявате кой сюжет ще е резистентен, кой ще е нестабилен, и да отивате на устойчивия сюжет, а не да се хващате за всякакви неустойчиви. Например да ви кажа аз: след вас тичат три дами, гонят ви, тъй като дамите през днешния ден са мощният пол, нали по този начин? Значи, вие хващате и изчислявате сюжета къде да бягате минимум, с цел да ви заловен. Ето ви: нали като бягате малко, ще ви стигнат. Значи, на едното място ще бягате по-малко, на другите две ще бягате повече. Въпрос на математика и на калкулации. Хващате и четете книгата " Приложение на математиката при любовта и женитбата " – има такива книги на британски, четете и се образовате, прилагате и успявате ".

Относно вероятността да имаме повече благоприятни условия, в случай че работим повече, в подтекста на цифрата Пи, математикът сподели: 

" Ако работите повече, постоянно имате повече благоприятни условия, въпросът е дали ги хващате. То човек благоприятни условия има, въпросът е какъв брой от тях оползотворява. Като работите повече, имате повече благоприятни условия. Ако не може да ги хванете, какво от това, че имате повече благоприятни условия? "

" Значи,  всичко е математика. И оттова нататък събитията в живота се случват с избрана възможност, и няма събития в живота с възможност нула. Например не е нула вероятността, че аз веднага ще мина през тази стена, единствено че вероятността е толкоз дребна, че не си коства да опитвам да мина. 2 милиарда години като пробвам непрестанно, веднъж ще мина. Но по този начин е в живота – има събития с избрана възможност, няма събития със 100% възможност, няма събития с 0% възможност. Добре е да се знае, когато хора като мен си вършат анализите за каквото и да е ", добави още проф. Витанов. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР