Всичко е готово за преминаване към безплатно ползване на детските

...
Всичко е готово за преминаване към безплатно ползване на детските
Коментари Харесай

Пловдив е готов за преминаване към безплатно ползване на детските градини и ясли

Всичко е готово за прекосяване към гратис прилагане на детските градини и ясли, намиращи се на територията на община Пловдив. Това сподели за Българска телеграфна агенция заместник-кметът по обучение Стефан Стоянов.

От 1 април няма да се начисляват такси, напомни той. По-важното е, че бюджетът е  готов,  като с излизането на рамката на държавния бюджет и ние  си подготвихме нашия по държавните стандарти, сподели той. Тази година се обрисува малко над 4 300 000 лв. да бъде финансирането от страна на общината за детски градини и ясли, което е към една трета от общото финансиране на бранш обучение, акцентира Стоянов. Той добави, че страната ще компенсира възможните доходи от такси, които биха се създали тази година. 

Стефан Стоянов не чака някаква смяна на организацията от 1 април – просто няма да се начисляват такси на никой. В бюджета на детските заведения ще се оставят и буфери, както при започване на тази година за електрическата енергия, които са помогнали да се  покрият разноските и да няма разтърсване в системата, разяснява заместник-кметът. По думите му системата е добре финансирана и най-вероятно тази година може да се наложи да се вдигнат разноските за храна, поради инфлацията, само че занапред се вършат изчисленията и по време на приемането на общинския бюджет ще се беседва и по този въпрос.

На територията на община Пловдив има 52 детски градини и 17 детски ясли, които се посещават от малко над 12 000 деца. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР