Всичко друго очаквах от новото ръководство на МРРБ, но не

...
Всичко друго очаквах от новото ръководство на МРРБ, но не
Коментари Харесай

Нанков: МРРБ са решили да “дисциплинират” строителните фирми като… спрат поддържането и ремонти на пътища

„ Всичко друго чаках от новото управление на Министерство на регионалното развитие, само че не и неприсъствен комплимент, че съм прав! “, написа в профила си във Facebook някогашният районен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Николай Нанков.

„ Какво имам поради ли? Събрали се през вчерашния ден министърът и шефовете на АПИ да оправят кашата, която забърка новият ръководител на пътната организация Ясен Йорданов. Подразнени били от фейсбук статусите ми, че в нарушаване разпореждат настоящи поправки по контракти за зимно поддържане и спешни действия! Леле! Подразнени били и че компаниите жалят търговете им. И решили да ги “дисциплинират ”. Как ли? Като спрат работата по поддържането и ремонтите на републиканските пътища. Та “умните глави ” родили гениалната концепция с “окръжно ” до регионалните пътни ръководства да се спре пътното поддържане през септември до второ разпореждане. Но тъй като са доста “умни ”, косвено признават, че са били в нарушаване “, твърди той и ползва копие от документа.

„ Пишат, че окръжното е по отношение на “изпълнение на настоящо поддържане на републиканските пътища по месечно задание за м.септември ”. А в самия текст се дават инструкции да бъдат осведомени изпълнителите по “договорите за зимно поддържане и възстановителни работи при спешни обстановки ”! Какво да ви кажа - в случай че не беше тъжно, щеше да е смешно. От месеци сигнализираме за това - като се изключи че е нарушаване, се ощетява и бюджетът поради по-високите единични цени в тези контракти! Но не е единствено това. За първи път от десетилетия България остава без планово пътно поддържане. Тежко и горко на всички пътуващи! И най-важното - прекъсването на спешни действия директно заплашва здравето и живота на жителите! За което, уверен съм, ще се носи и наказателна отговорност. Заради цялото това управническо изтощение в Министерство на регионалното развитие и в подопечната му АПИ, още другата седмица ще свикам изключително съвещание на парламентарната районна комисия. За да не заплащат жителите за безумията им “, приключва той.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР