Всичко добро, което може да се направи в държавата, се

...
Всичко добро, което може да се направи в държавата, се
Коментари Харесай

Отново се започна: По-високи лихви за ипотеките

" Всичко положително, което може да се направи в страната, се прави от предприемчиви хора – дали в академичната, дали в индустриалната сфера. Депутатите ни съставляват, тяхната роля е да намират салдото сред другите ползи в обществото. Това съобщи финансистът Левон Хампарцумян.

По думите му обществото елементарно се поддава на концепцията, че някакъв висш съдия може да реши всички разногласия, което е наивно, даже въпросният човек да бъде най-добронамерен. Подредбата на обществото, ефикасните процеси в ръководството на стопанската система – това ще ни дърпа напред.

Забавянето на инфлацията е предстояща вест. По-добре вместо да споделяме добра или неприятна да се съобразяваме с факторите, които я усилват или понижават и да се опитваме да я потискаме.

Относно обединените заеми той изясни, че при положение на затруднено обслужване на заемите, може да се беседва с финансисти. Разговаря се с читава финансова институция, а не с кварталния лихвар, безапелационен бе Хампарцумян.

Неговите рекомендации са хората да не взимат заеми на ръба на опциите си, заемите да се вземат за рационални неща. Вземайки заем човек би трябвало да има някакъв буфер, с цел да може да работи, сподели финансистът пред NOVA News.

" Рисковете в никакъв случай не изчезват. Докато стопанската система върви добре, не би трябвало да има проблем в банките. Относно ипотеките ще има по-високи лихви, само че покачването става постепенно. Може да чакаме повишение, няма да е трагично, няма да е внезапно ", добави Хампарцумян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР