Всичко беше свършено така, както законът ни задължава. По този

...
Всичко беше свършено така, както законът ни задължава. По този
Коментари Харесай

Акцията с Иванчева е както законът задължава

" Всичко беше свършено по този начин, както законът ни задължава. По този метод всички видяха, че автомобилът не е локален на никое място, а той беше претърсен пред нея ", разяснява пред БТВ Пламен Георгиев, ръководител на Комисията за нелегално добито имущество (КОНПИ) във връзка задържането на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова за рушвет.

" До тук каквото било - било, към този момент ще се работи единствено по този метод ", закани се шефът на КОНПИ и показа, че се надява да бъдат разкрити още доста такива случаи. Той изрази възмущението си по какъв начин може да има хора, които да пазят обвинените, които са желали рушвет в размер на 500 000 евро, само че са хванати на мястото на престъплението със 70 000 евро в колата.

" На Десислава Иванчева сигурно не й е било удобно да стои с белезници по време на ареста, само че по този метод ни задължава законът ", сподели още той и добави, че няма по какъв начин да кажат на някой юрист " ела, тъй като ние задържаме кмета на квартал " Младост " за рушвет ".

На въпрос, в случай че тя имаше здрав политически тил, дали щеше да се работи по този метод, той отговори, че няма да се направи компромис с никого и от тук нататък ще се работи единствено по този метод.

" Не се усещам нито воин, нито антигерой, а просто си свършихме работата ", отговори Георгиев. Той бе безапелационен, че доказателствата, които са направени от прокуратурата против кмета на квартал " Младост " са основателни и би трябвало да се одобряват от съда за една неоправдателна присъда.

Ирен Савова, юрист на Биляна Петрова изясни, че не е участвала на самото задържане, а е получила позвъняване от брачна половинка на зам.-кмета на " Младост ". " Когато дойдох на мястото на задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, те бяха с белезници и не им беше обещано да пият вода и да отидат до тоалетната ", сподели още тя и добави, че нито един жител не би трябвало да бъде подложен в такова унизително състояние.

Савова попита риторично какъв е бил казусът органите на реда да ги попитат учтиво да карат след тях до най-близкото районно ръководство, а не да ги държат на центъра на София пред погледна на всички. " Това е грозно, просташко и никога не би трябвало да се повтаря повече ", безапелационна отговори Савова.

Тя уточни, че и в случай че на нея са й били взети проби на мястото на задържането, тя също е щяла да светне като коледна елха.

Савова разяснява и думите на строителния бизнесмен Александър Ваклин. " Парите, които са предадени от Ваклин на следователите на въпросния рушвет се е случило на 2 април, а в постановлението за привличане като обвинена нашата подзащитна, подкупът е пожелан на 13 април ", отсече юристът и изясни, че няма по какъв начин да се повярва на това нещо.

Тя означи, че с наличните доказателства, които е събрала прокуратурата, ще й е извънредно мъчно да потвърди това закононарушение.

" Някой е направил този сюжет, това не може да се случи просто ей по този начин ", добави юристът и отсече, че прокуратурата не разполага с доказателства, че обвинените са взели рушвет.

Адвокат Славкова изрази страдание, че здравословното положение на Десислава Иванчева не е положително и няма по какъв начин да е положително.

" Ако занапред нататък при арест се действа по този метод както се изрази шефът на КОНПИ, при този срам, какво ще си помислят децата на обвинените, по какъв начин ще излязат на открито, по какъв начин ще отидат на учебно заведение ", попита Славкова.

Тя насочи апел към органите на реда, че в случай че заловят тези хора, които в действителност се занимават с корупция, то те би трябвало да бъдат осъдени сурово от закона.

Иван Иванов, бранител на Биляна Петрова от своя страна съобщи, че доказателствата за оневиняването на кмета на квартал " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова са нежни, само че и тези на прокуратурата са противоречиви.

Припомняме, профилираната прокуратура изиска непрекъснат арест за кмета на столичния региона " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Те бяха задържани във вторник с показна акция в центъра на столицата, тъкмо пред Спортната палата. Обвинени са за искане на рушвет от бизнесмен строител в " Младост ". Според оповестеното Иванчева и Петрова са хванати със 70 000 евро в кашон, който бил в колата, с която те са пътували. Подкупът е взет от медиатора Петко Дюлгеров малко преди този момент.

Шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинга за детайлности по случая съобщи, че Десислава Иванчева е изнудвала " в житейски смисъл " и други хора.

Междувременно от думите на Цецка Цачева стана ясно, че прокуратурата ще проверява и дали при ареста на кметицата е имало нередности. Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че не е разпоредена и не се прави каквато и да е инспекция на дейностите на наблюдаващите прокурори и проверяващите органи по досъдебното произвеждане, по което обвинена е кметът Десислава Иванчева. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР