Всичките ни разговори в България бяха много важни и съдържателни.

...
Всичките ни разговори в България бяха много важни и съдържателни.
Коментари Харесай

Зеленски: Успяхме да намалим мащаба на тази война

„ Всичките ни диалози в България бяха доста значими и съдържателни. Благодаря на всички в България за уважението и поддръжката към украинците. Повече от 140 000 украинци за получили поддръжка в България “, сподели украинският президент Володимир Зеленски по време на полемика пред посланици, политици и представители на гражданското общество в НИМ.

Проследете с нас визитата на украинския президент у нас

По думите му се стараят украинците да се върнат в Украйна, само че това зависело от поддръжката за защита.

„ Войната е такова време, че всяко игнориране пречи войната да бъде приключена. Успяхме да понижим мащаба на тази война, благодарене на оръжията, които получаваме. Освободихме обилни територии. Създадохме въздушен щит, които може да стане общоевропейски въздушен щит. Цялата боеспособна част на съветската войска беше ангажирана в Украйна. Путин претърпява оскърбление, има потребност от оръжия, с цел да продължи терора над Украйна “, уточни Зеленски.

Той означи, че България се отнася с украинците, като към свои близки.

 

Леко съм заинтригуван от неподражаемия екстаз, в който са изпаднали и министър председателят Денков, и господин Петков, сподели Георгиев

По думите му втората страни по мощ в света търси помощ.  Спроред него военните в Русия нямали предпочитание да се бият за Путин.

„ Нашата победа придобива все по-отчетливи контури . Намалява се мащаба на войната на територията на нашата страна “, акцентира Зеленски.

" Всички сме израснали с думите на нашите възрожденци: " Свобода или гибел ". Няма по-ярък знак на този лозунг от това, за което се борят украинците през днешния ден. Надяваме се украинците да реализират мира. Това съобщи министър-председателят Николай Денков при започване на полемиката.

" Добре пристигнали в Националния исторически музей - неслучайно тук, измежду скъпи артефакти от българската история, в Слънчевата зала, където централно място заема съкровището от гроба на хан Кубрат. Искаме да приказваме не за войната, а за мира ", сподели Денков. За оня мир, към който се стремим всички, оня мир, който ще донесе мир на украинския и съветския народ. Мирът е реалистична цел, в случай че всички ние имаме вяра в него и поставяме нужните старания да го реализираме ", уточни Денков.

 

„ Всички знаем, че когато има война най-високата цена я заплащат жителите. Днес вие, господин президент, давате сили и вдъхновявате всеки, който желаят да е част от демократично общество, тъй като те не са даденост “, обърна се Мария Габриел към президентът на Украйна.

Очаквайте детайлности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР